szerelem jótanács párkapcsolat szingli szerelmesek
Nektek is feltűnt már, hogy mennyire rettenetes tanácsokat tudnak adni szingli barátok a párkapcsolatban élőknek? Arról már ne is beszéljünk, amikor a párkapcsolatban élők akarják "megszakérteni", hogy a szinglik mit "rontanak el" az életükben. Magas fokú önismerettel és önzetlen empátiával kell rendelkezni annak a barátnak, aki saját párkapcsolati státuszától függetlenül képes véleményt nyilvánítani szerelmi témában...

Én azt ajánlom, írj egy listát ezekről a barátaidról, és csak hozzájuk fordulj, ha őszinte és igazán hasznos visszajelzésre vagy kíváncsi párkapcsolatodról vagy épp pártalanságodról! Összegyűjtöttem neked pár "jótanácsot", amit ha hallasz valakitől, ki is húzhatod a nevét a fenti listádról!

Forrás: Getty Images/Petar Chernaev

Szinglik tanácsai párkapcsolatban élőknek:

1. "Én a helyedben féltékennyé tenném!"

Ad1.: Nem vagy az ő helyében. Nem tudod, mit gondol, érez, mi az, ami motiválja őt.

Ad2.: Ha valakivel játszmázni kell, az már régen rossz.

2. "Tiltsd meg neki, hogy elmenjen kocsmázni a haverokkal, akkor több időt tölt majd veled!"

Remek ötlet! Aztán szabályozd be azt is, meddig maradhat el munka után, vagy mennyi idő alatt kell megennie a reggelit. A végén azt is, hogy mikor vegyen levegőt. Aztán gondolkozz el azon, hogy társat akarsz vagy rabszolgát?

3. Légy kemény vele és szívtelen, majd akkor megtanulja a leckét!

Igazán célravezető lépés. Durcizz napokon keresztül, ha megkérdezi, mi a baj, akkor sziszegd a fogaid között, hogy "Semmi" - ebből máris tudni fogja, mit akarsz neki megtanítani!

4. Tuti, hogy megcsal!

Mert mi másra is lehetne gondolni, ha későn jár haza, folyton fáradt és nincs kedve semmihez? Kezdd el ellenőrizni, figyeld a telefonját, és vágj sértődött képet! A világért se kérdezd meg, mi a baja, mert a végén még elmondja!

5. Ha igazán szeret, akkor miattad meg fog változni!

Khmmm... Nem fog. Az emberek nem változnak. Amúgy meg, ha pöttyös bögrét akarsz, akkor ne kristálypoharat vegyél. Így nem kell kapacitálnod, hogy növesszen füleket oldalra csak azért, mert neked bögre kell.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Bikhovskiy

És most a másik oldal véleménye:

1. Ne várj a szőke hercegre!

Nem a szőkére várok, hanem a magas, barnára. Amúgy meg miért is ne? Csak mert te leálltál az első olyannal, aki meghívott egy kólára, én lehet, hogy még nem zárnám le a castingot.

2. Járj el többet szórakozóhelyekre!

Aha. Nem gyereket keresek magam mellé, hanem társat, szóval a 20 éves korosztály nem éppen az én célcsoportom.

3. Próbáld ki a netes társkeresést! A szomszédasszony/sógornő/ Jucika is ott találta meg az igazit!

Ne hidd, hogy még nem próbáltam. Nem csak egyszer, többször is. És nem véletlen, hogy erről
a fórumról többet hallani sem akarok! Akkor inkább bevetem magam egy bevásárlóközpontba és random módon nekitolom a bevásárlókocsit számomra szimpatikus fiatalembereknek. Cupidónak is elkél egy kis segítség, nem?

4. Túl kemény és szigorú vagy, félnek tőled a pasik!

Ja, hogy vigyorogjak 0-24-ben mindenhol, hátha valaki épp akkor és ott szeret bele az ellenállhatatlan mosolyomba? És ha ez összejön, aztán meg kiderül, hogy igenis vannak rossz napjaim (mint mindenkinek), írjam ki magamra, hogy a pénztártól való távozás után nem fogadok el reklamációt?

5. Szerintem kicsit egyértelműbben is nyomulhatnál a pasira.

Kedvesem! Mit gondolsz? A vadásznak vajon mennyire érdekes az a vad, aki lefekszik a lábai elé és megadja magát? (Nem kell válaszolnod.)

Tanulság?

Az mindig van. A saját helyzetedet te magad tudod a legjobban értékelni. A véleményeket meg lehet hallgatni, el is lehet mélázni rajtuk, de nem feltétlenül kell vakon követni. A kis belső hang - ha nem hallgattatod el - úgyis megsúgja, melyik az az irány, amerre el kell indulni.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.