tisztelet együttérzés lelkiismeret hála értékrend
Mindennap találkozni olyan történetekkel, amelyektől az ember szíve összeszorul, de az együttérzésünk nem tart tovább 1-2 percnél. Sajnálkozunk, majd tovább görgetünk. Én is, te is, és még sokan mások.

Van, aki bevallja, van, aki nem. De önzőek vagyunk, homokba dugjuk a fejünket. Inkább nem veszünk tudomást a világ borzalmairól. Mert így könnyebb, mert úgy kényelmesebb, mert így lelkiismeret-furdalás nélkül zsörtölődhetünk azon, ha egy pillanatra megszűnik a wifi, vagy ha nem jutott elég habfürdő a vizünkbe. Maradhatunk abban a tévhitben, hogy tényleg ezek az élet nagy problémái.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Yuri Arcurs

Nem, nem egy fizetett hittérítő vagyok, csak úgy gondolom, hogy a legkevesebb, amit megtehetünk, hogy hálásak vagyunk azért, amink van. Hogy megbecsüljük az egészségünket, a szeretteinket, az elért céljainkat. Ennyi tisztelettel tartozunk az életünk iránt, mert nem csak az elvárásainkat kellene hosszasan sorakoztatni, hanem azt is, amitől boldogok vagyunk.

Forrás: Getty Images/Geber86

Ennyi tisztelettel tartozunk azoknak, akiknek sok mindenre nincs lehetőségük. Hisz' egyelőre még mindig mi tanulhatnánk tőlük, és nem fordítva.

Mert ahová nem tette be a lábát a fogyasztói társadalom és a jólét, ott a temérdek borzalom mellett kincsek is lakoznak még: úgy hívják értékrend.

Valódi, szereteten, odaadáson, törődésen alapuló érzelmek. Mert akiktől nincs mit elvenni, azok nem sajnálják megosztani másokkal azt, amijük van.

Szóval, amikor tele van a tököd mindennel, akkor csak egy pillanatra állj meg!

Itt vagy, jól vagy, egészséges vagy, családod van és barátaid, akik szeretnek, esetleg párod is, akinek fontos vagy. Dolgozol, munkát végzel, fontos szerepet töltesz be valahol. Otthonod van, ahol kényelemben élsz, amit csinosítgatsz, amit ünnepekkor dekorálhatsz. Lehet hobbid, hallgathatsz zenét, eljárhatsz sportolni, nyitva van a világ kapuja előtted.

Forrás: Getty Images/Svetikd

Nem kell más, csak néha legyünk hálásak egy picit. Időnként ne a magunk elkényeztetett fejével gondolkodjunk, és ne felejtsük el, hogy ott is van élet, ahol nem mindig süt a Nap.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Fotó: Mudra László

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.