önzés önfeláldozás önzetlenség segítőkészség nyílt levél
Nyílt levél az összes nőnek, akik minimum négy fogásos lakomával - és hatféle süteménnyel - készülnek az ünnepekre. Azoknak a nőknek, akik hétfőnként kávét visznek a kollégájuknak, és fénymásolnak neked még egy példányt bármiből. Azoknak, akik cuki üzeneteket csomagolnak a csemetéjük uzsonnája mellé. Azoknak, akik veled utálják az exed - akár egész éjen át. Azoknak, akik megkérik, hogy írj egy smst, ha biztonságban hazaértél. Azoknak, akik titokban mindannyiunk őrangyalai.

Kedves Te!

  • Nélküled sose jött volna össze a legjobb barátnőd a haveroddal.
  • Nélküled nem ment volna át a tesód a vizsgáin.
  • Nélküled sose lenne tinta a nyomtatóban, és összeomlana az iroda.
  • Nélküled nem sikerült volna.
  • Fontos vagy a barátaidnak.
  • Fontos vagy a családodnak.
  • Fontos vagy a munkahelyeden.
  • Fontos vagy.

Viszont pontosan azért, mert ennyire fontos vagy, néha le kell raknod a lantot - amúgy a fakanalat, kulcsot, kutyapórázt, bevásárlólistát, telefont -, hogy időt szánj magadra.

Meg kell találnod és meg kell értened a fontosságodat, a mások és a saját életedben betöltött szerepedet! Nagyon jólesik a többieknek, hogy gondolsz rájuk, és segíted őket. A kedvesség és a segítőkészség pótolhatatlan erényeid: viszont néhanapján helyezd magad előtérbe!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Yuganov Konstantin

Ha feltöltődsz és visszanyered az energiáid, akár több mindennel tudod segíteni a környezeted, mint valaha. Egy kis befelé figyeléstől inspirálódhatsz, magabiztosabbá válhatsz, és nyugodtabban viselheted a stresszes helyzeteket, konfliktusokat.

Szerintem mindennek az az alapja, hogy rendben legyünk magunkkal.Hiszen csak így leszünk képesek eredményes döntéseket hozni, valódi időt tölteni mások társaságában és észrevenni a legapróbb pozitívumokat is a legegyszerűbb napban.

A minőségi egyedül töltött idő nem alakul ki magától. Főleg nem akkor, ha különösen gondoskodó típus vagy. Fedezd fel azokat a tevékenységeket, ahol aktívan tudsz relaxálni. Ez mindenkinek picit mást jelent.

  • Ülj be egy kád vízbe, és vigyél magaddal egy könyvet olvasgatni!
  • Menj el megmasszíroztatni magad!
  • Vidd el magad egy szuper vacsorára a kedvenc éttermedbe!
  • Nyaranként zarándokolj el távoli buddhista szerzetesekhez!
Forrás: Getty Images/iStockphoto/Anna Omelchenko

Ami neked szimpatikus: a lényeg a hétköznapoktól való elszakadás.

Számomra a sminkelés legjobb példa, amikor képes vagyok mindent kizárni magam körül. Naponta kb. 15 percet vesz igénybe, viszont ez alatt a kis idő alatt teljesen ellazulok. Ahogy a bőrömbe masszírozom a krémeim, és utána az ecset szálai végigsimítják az arcom, teljesen más világba repülök.


Ezenkívül nagyon szeretek hosszabb sétákat tenni a városban és főzni is.

  • Figyelni az épületeket, az embereket, történeteket szőni az útjaikhoz és életükhöz.
  • Felvágni a különböző színű zöldségeket, kísérletezni a új ízek és textúrák találkozásával, hosszasan rotyogtatni egy ragut és hallgatni, ahogy serceg az apróra vágott hagyma a serpenyőben.
Forrás: Getty Images/iStockphoto/Monkeybusinessimages

Néhány egyedül eltöltött óra, nap nagyon sokat segíthet neked abban, hogy megnyugodj, és új lendületre találj életed minden területén. Szóval, most be is csukom a laptopom, és kimegyek a konyhába: készítek magamnak holnapra ebédet.

Szeretettel,
Anna

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.