tippek Télapu ajánló karácsony Holiday Ollókezű Edward Grincs Igazából szerelem film filmezés
Én személy szerint nagyon unom már az éves Reszkessetek betörők dömpinget, ezért helyette ajánlanék nektek most valami mást.

Íme, kedvenc karácsonyi filmjeim listája.

1. Holiday

Nálam ez a film évről évre elnyeri a legjobb karácsonyi film díját! Sőt, még a legjobb téli film kategóriában is éllovasnak számít. Bár van, hogy én még nyáron is megnézem.

A két főhősnő Cameron Diaz és Kate Winslet egy-egy nagy szerelmi csalódás után lakást cserélnek az interneten keresztül. Kate a Los Angeles-i luxusvillába, míg Cameron egy aprócska angliai falu kis kunyhójába csöppen. Akkor még nem tudják, hogy ez az apró változás teljes egészében felforgatja majd az életüket.

És persze a csúcspont: Jude Law. Ó, jézus, ki ne szeretne Jude Law húga lenni? De ha valakinek nincs ínyére ez a szerep, még mindig lehet a barátnője is, ahogy ezt Cameron Diaz is teszi a filmben. A mázlista.

Forrás: AFP

2. Grincs

Forrás: AFP

Ennél tündéribb karácsonyi mesefilm szerintem még nem készült, és persze Jim Carry ismét zseniálisat alakít. Vele nem lehet bakot lőni. Melegen ajánlom, főként hideg szívű nézőknek. ;-)

3. Igazából szerelem

Az események több szálon futnak. Minden egyes sztori szereplője imádni való. És a kis történetek is épp olyan emberiek, mint amilyen zseniális színészeket sorakoztatnak fel a filmben. Íme néhány közülük: Alan Rickman, Emma Thompson, Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Keira Knightley. Nem véletlen, hogy a legtöbben a karácsonyi toplisták élére sorolják ezt a filmet.

Forrás: AFP

4. Télapu

A történet a szokásos elvált szülők és a köztük ingázó gyermekről szól. Scott az édesapa és fia, Charlie épp együtt töltik idejüket, amikor furcsa zajra lesznek figyelmesek az éjszaka közepén. Nem fogjátok kitalálni, de a Mikulás és rénszarvasai azok!

A Mikulás azonban olyannyira meglepődik a lelepleződéstől, hogy leesik a háztetőről és azzal a lendülettel el is tűnik. Csak a kabátja és egy kis cetli marad utána. Scott segítségére siet, és mikor a hóban talált kártyát elolvassa, akaratán kívül magára vállalja a Mikulás szerepét.

Nem meglepő módon, ennek Charlie örül a legjobban, és hamar az Északi-sarkra röppenhetünk velük, ahol manók és egy csodálatos képi világ vár bennünket. Nagyon kedves és aranyos kis történet, érdemes megnézni.

Forrás: AFP

5. Ollókezű Edward

A film egy öreg feltaláló műhelyében indul, aki éppen egy fiút barkácsol össze magának. Az Edward névre keresztelt, érző, gondolkodó lény már majdnem teljesen kész, csak a kezei helyén éktelenkednek ollók.

Sajnos ott is maradnak, mert az öreg meghal, mielőtt művét befejezhetné. A jószívű Peg talál rá a fiúra az ódon kastélyban, ahol addig Edward teljesen magányosan tengette életét. Magához veszi a megárvult fiút, hiszen tudja, hogy a félelmetes kinézet melegszívű, érző lényt takar.

Edwardot lassan a városka többi lakója is megkedveli, már csak azért is, mert ollói révén hasznossá tudja tenni magát. Hamarosan beleszeret a csinos Kimbe, (az ifjú és fiatal Winona Ryderbe), ám ez nem mindenkinek tetszik.

A film gyönyörűen érzékelteti az emberi gyarlóságot és azt, hogy mennyire kegyetlenek tudunk lenni, amikor valami számunkra már haszontalanná válik. Egyébként Johnny Depp első filmjeinek egyike, alakítása vitathatatlanul zseniális... mint mindig. Azóta is.

Forrás: AFP

Jó szórakozást és ezzel egyidejűleg Boldog Karácsonyt kívánok Nektek!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.