emlékezés szerelem karácsony hiányérzet Sinatra érzések gyermekkor
December 24. - csak egy dátum a naptárban, pont olyan, mint a többi. Legalábbis ezzel nyugtatom magam, miközben hazafelé ballagok a koromsötét utcán. Otthon sem barátságosabb a helyzet, de a karácsonyi fényeknek és néhány gyertyának köszönhetően egyből meghitt hangulat lesz úrrá a lakáson.

Ma vettem egy üveg bort, hiszen van mit ünnepelni. Végeztem az új projekttel és most egy kicsit kifújhatom magam. Egy pohár a legjobb Pinot Noirból, a kedvenc meleg takaróm és persze Sinatra, nélküle nem teljes az este.

Néhány hete a nagyiéknál kutattam a poros padláson, és megtaláltam a régi gramofont.

Mellette Bing Crosby, Elvis Presley és Frank Sinatra lemezei. Azok a lemezek, amelyekre készült a bejgli, a hókifli és a mézeskalács, amelyek nélkül nem volt igazi a karácsony.

Aztán valahogy felkerültek a padlásra, és már senkinek nem jutott eszébe lehozni őket. Velük együtt eltűntek a hatalmas nevetések, a véget nem érő párnacsaták, a felhőtlen gyermekkor.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Mark Bowden
Forrás: Getty Images/AleksandarNakic
Forrás: Getty Images/Yuri Arcurs

Néha még összefutunk az utcán, jókat nevetünk. Mesélsz - én hallgatlak , aztán én mesélek - te is hallgatsz. Majd mindketten megyünk tovább.

Sokszor felteszem magamnak a kérdést, mi lett volna, ha akkor nem megyek ki azon az ajtón. Ha azon az estén félre tudjuk tenni a büszkeségünket, és nem úgy viselkedünk, mint két durcás kisgyerek. Akkor talán most is együtt kortyoljuk a Pinot Noirt a kanapén. Én hozzád bújnék és hajnalig hallgatnánk Sinatrát azokon a régi lemezeken.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.