diéta étrend növényi tej vegán zab banán Vegán reggeli
Ha nem is minden reggelemet töltöm a konyhában, azért szívesen készítek magamnak reggelit - meg amúgy minden mást is. Ha nem marad rá időm, akkor veszek fél kiló gyümölcsöt vagy zöldséget, esetleg egy szendvicset. Kettőt.

Elemzéseim és Hugh Fearnley-Whittingstall szerint egy jó ételhez lényegében három meghatározó alapanyag kell. Három jó alapanyag. Ezt a sémát már több fogásban is felfedeztem: az ételek szerethetősége gyakran egyszerűségükön alapszik. Padlizsán, paradicsom, fokhagyma.Cékla, narancs, feta sajt. Mascarpone, póréhagyma, széles metélt. Meg néha azért kalács, vaj, lekvár.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Samael334

Van egy alapanyag trió, ami nálam mind fölé emelkedik, ha a nap legfontosabb étkezéséről van szó: ezek a zab, banán, növényi tej -, azaz a kedvenc reggelim állandó alapanyagai.

A növényi tej lehet bármilyen, én általában kókuszt vagy mandulát használok. És azért növényit, mert nem kedvelem a tehéntejet, de te nyugodtan dolgozhatsz abból. Ess neki!

Éjszakai zabkása

Elkészítési idő:mínusz 2 perc

Este vegyél elő egy jó nagy befőttesüveget, és tölts bele kb. száz gramm zabot. Kerüljön hozzá két evőkanál nyers kakaópor, - amin mosolygó cica és szélmalom van -, egy evőkanál arany mazsola és egy fél banán, apróra vágva. Zárd le az üveget, és alaposan rázd össze az egészet! Öntsd fel a mixet növényi tejjel, míg ellepi, majd tedd be az üveget éjszakára a hűtőbe!

Reggelre a zab megszívja magát tejjel, a mazsolák feszesebbek lesznek, és az egész egy krémes, csokis álommá fog változni.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Julia Sudnitskaya

Ha van időd: dobj a tetejére friss banánt és juharszirupot!

Ha nincs időd: vidd magaddal a befőttesüveget!

Smoothie (Bowl)

Elkészítési idő:2 perc

Készítsd elő a turmixgéped: két banán, egy marék zab, három evőkanál kakaó, növényi tej érzésre, és nyomhatod is a gombot. Nagyjából.

A zabbal tudod szabályozni a sűrűségét, tapasztald ki, neked hogy ízlik a legjobban.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Anna Shepulova

Ha van időd: töltsd ki egy tálba, és rakosgass rá magvakat (pl. chia, szezám, mandula) és gyümölcsöt (pl. áfonya, eper, banán)

Ha nincs időd: öntsd egy jó nagy pohárba, és fogyaszd készülődés közben!

Amerikai Palacsinta

Elkészítési idő:10 perc

Aprítógépbe - angolul blender - önts másfél bögre zabot, majd aprítsd egész finomra. Adj hozzá egy bögre növényi tejet, egy banánt, két evőkanál cukrot/édesítőt/juharszirupot, majd ezeket is keverd simára a géppel: már meg is vagy az alappal! Kevés kókuszolajon süsd ki őket mindkét oldalukon: egy palacsintához két evőkanál "palacsintatésztát" használj!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Tovfla

Ha van időd: élvezd a reggelt és kísérletezz végtelen kombinációkkal! Használhatsz friss gyümölcsöt, juharszirupot, mogyoróvajat, lekvárt, bármit.

Ha nincs időd: két palacsinta közé kenj mogyoróvajat, párosítsd gyümölccsel, és máris csomagolásra kész a palacsinta-szendvicsed.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.