opera szilveszter imád karácsony utcabál egyedül
Tudom, hogy sokan kifejezetten viszolyognak még a szilveszter gondolatától is. Kötelező és felesleges rongyrázásnak tartják. Pedig korántsem az.

Nem hiszem, hogy őszintén, szívre tett kézzel ki tudnád mondani, neked valójában édes mindegy, hogyan töltöd az év utolsó napját és a napjait. Nem elírás. Utolsó napjait. Igenis fontos, hogy ne csak szilveszternek, de már a megelőző napoknak is adjuk meg a módját! Úgy, hogy a harmincegyedike mintegy fináléként szolgálhasson.

Forrás: /iStockphoto/Phototechno

Jó, lehet, hogy nekem könnyű, mert nálunk ennek komoly családi hagyománya van. Sokaknál a karácsony a nagy ünnep, nálunk pedig a szilveszter az, aminek igazán megadjuk a módját. Meg a rákészülésnek:

Az egész lakás színes szalag- és konfenttiesőben úszik, jó sok csillámporral, bohókás álarccal, dudával és persze táncra perdülős zenével megspékelve.

Imádom ezt az ünnepet!

Egész évben pontról pontra beosztva éljük az életünk, kiszámoltan, kötelességtudóan, mint valami robot. És ez alól én sem vagyok kivétel. De igenis kell néhány nap, amikor kirángatjuk magunkat és környezetünket is a mókuskerékből!

Nézzünk néhány "aranyszabályt", ami segít, hogy ne fulladjon kudarcba az év végi ünneplés.

Ez már csak azért is fontos, hogy újult erővel vághass bele a soron következő évbe.

0. A legfontosabb és legalapvetőbb szabály:

A szilveszter sikere vagy sikertelensége nem a külsőségeken múlik!

Nem kell görcsösen akarni. Csak azt tedd, ami igazán jólesik. Nem kell csak azért a legmenőbb helyre menned, mert a csapból is ez folyik. Vagy, ha netalán már ott is vagy, de nem érzed jól magad, akkor meg kell ragadni ez első kínálkozó lehetőséget, és angolosan távozni.

1. Otthon, édes otthon

Ha nem vágysz hangos zenére, színes konfettiesőre és pezsgőben fürdőző tömegre, akkor megteheted, hogy otthon maradsz, mert éppen erre szomjazik a lelked.

Forrás: Getty Images/Marko Pekic

Otthon is lehet különlegessé varázsolni ezt a napot: rendelj valami finom kaját, vegyél egy fürdőt, kortyolgass közben egy jó drága whiskyt vagy bort, és aztán nézd meg a kedvenc filmed!

2. A semmi közepén

Ha még a szomszéd pezsgőbontását sem akarod hallani, akkor irány a legközelebbi hegyi kuckó. Ide mehetsz egyedül, a pároddal kettecskén - szerelmesen -, de akár kisebb baráti társasággal is. Itt tényleg minden igazán arról szól, hogy Ti jól érezzétek magatokat!

3. Az Operában

Ha kulturális élményre szavaznál, akkor ott az Opera. Minden évben fenomenális előadással készülnek. Garantáltan maradandó élményt nyújt és abszolút borítékolható, hogy barátságos és visszafogottan ünneplő közönséggel léphetsz át az újévbe.

Jó, ez a program elsősorban fővárosunk lakosságának elérhető, de a nagyobb városok színházai is hasonlóképpen funkcionálnak.

4. A város színpompás forgatagában

Ha viszont feléled benned a különlegesség iránti vágy, akkor vesd bele magad az utcabál hamisíthatatlan forgatagába. Ez az, amit mindenkinek ki kell próbálnia egyszer az életben!

És itt is érvényes a mondás: "ahány város, annyi szokás". Nem ér összehasonlítani az egyiket a másikkal!

Ugyanúgy hiperszuper különleges élmény a Nagykörút sokszínű tömegével sodródni, ahogy egy kis falu összeölelkező lakosaival visszaszámolni az utolsó másodperceket!

Hát az év melyik napján tudnak idegenek ilyen közvetlenséggel és szeretettel egymás felé fordulni?

5. Házibuliban

Az egyik legjobb, de legveszélyesebb műfaj is egyben. Lehet, hogy nagyon jó lesz, de az is megeshet: nem indul be. Ha az utóbbi helyzet áll elő, nem szabad hezitálni! Csak gyorsan továbbállni!

Forrás: Getty Images/Svetikd

De megelőzheted a gondot, ha egy összeszokott és igazán bulis társaságot hívsz át magatokhoz: akikre mindig lehet számítani, ha egy kis táncról vagy ökörködésről van szó!

Egy szónak is száz a vége! Ne akarj megfelelni senkinek! Légy önmagad, engedd, hogy kicsit ellazulj végre! Persze az alkohollal csak mértékkel, mert a macskajajnál nincs rosszabb évkezdés! Egyél sok roppanós virslit, remegős kocsonyát és az újévi lencse se maradjon ki!

B.Ú.É.K.!!!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.