szerelem kibeszélő magazin párkapcsolat kapcsolat Életem értelmei Életem szerelme társ
Te vagy az életem értelme! - ugye milyen romantikusan hangzik? Hát én azt mondom, óvjon meg téged a sors az olyan partnertől, akinek semmi más nem számít az életben, csak te.

Ugye-ugye, már megint ott tartunk, hogy semmi nem jó? Vagy lehet, hogy csak nekem savanyú állandóan a szőlő?

Akármilyen témán is gondolkodom, rá kell jönnöm: mindennek az alapja a mértéktartás. Lehet szó csokiról (hisz' attól leszek marha kövér), piáról (ami szívás, ha helyettem dönt), esetleg csípős szószról (ami jobb ötletnek tűnt aznap, mint másnap). Vagy esetleg a szerelemről, ami hogyha túl sok, akkor úgy érzem, nem kapok levegőt. De teljesen lemondani sem szabad ezekről, hiszen lehet élni nélkülük - csak nem érdemes... ;)

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Bobex-73

Szóval természetes, hogy a fél életünk a romantika körül forog. Keressük-kutatjuk a herceget valamilyen színű lovon - mondjuk, nekem már az öszvér is beleférne -, aki kecsesen baktat felénk, és húzza maga után az összes vágyunk teljesülését, amit csak egy pasitól kívánhatunk.

Sok nőnél a top3-ban szerepel, hogy "legyek számára én a legfontosabb". Sokáig én is azt hittem, hogy ez tök jó. De mostanra felfedeztem egy csomó negatív aspektusát, ami miatt inkább nem kívánnék ilyen pasit Cupidótól. Legalábbis csak mértékkel.

Íme, az érem két oldala. Mindenki döntse el, hogy melyikből szeretne csipegetni.

Ezért tök jó, ha én vagyok az univerzum központja:

Ha a párom számára nincs semmi más a világon, csak én, akkor valószínűleg minden szavamra figyelni fog, talán még arra is, amit ki sem mondok. Hiszen az összes energiáját - a mindennapi feladatokon kívül - arra használja, hogy engem minél jobban szeressen! Így egy idő után jobban ismer, mint én saját magamat.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Rilueda

Biztos, hogy mindenből - a lehetőségekhez mérten - a legjobbat, a legtöbbet és a legszebbet fogom kapni. Tudni fogja az összes barátnőm nevét, az anyám születésnapját, a kedvenc szépségszalonom pontos címét. És azt is, mire van szükségem még akkor is, amikor még én magam sem tudom igziból...

Szólni fog, amikor fogyóban a fogamzásgátlóm, intézi az autóm kötelező biztosítását, és feltölti a hűtőt is a kedvenc kajáimmal, anélkül hogy kérnem kellene.

Azért ez így elég jól hangzik, nem? Olyan érzés, mintha a mennyországba kerülnénk, csak még élve.

Ezért rossz, ha én vagyok a mindenség centruma:

De ezzel egy időben az ilyen beállítottságú partner megszűnik önálló személyként létezni. Egy darabig valószínűleg tökre élvezni fogod, hogy semmi dolgod az életben. De hidd el, később már a fél karodat odaadnád azért, hogy legyen egy barátja, akivel elmegy egyet bulizni, ahelyett, hogy itt ülne melletted céltalanul.

Forrás: Getty Images/Redrockschool/Casarsaguru

Hiszen akinek kizárólag te vagy az élete értelme, annak nincsenek barátai, nincs hobbija, de még munkahelyi ambíciói sem. Éppen ezért lehetsz te az életének epicentruma.

A csodálat tárgya

Ha eddig azt hitted, hogy ez a pozíció annak köszönhető, hogy te milyen csodálatos személyiség vagy, akkor most el kell szomorítsalak: ha hirtelen vasorrú bábává változnál, akkor is így maradna minden. Hiszen a párod túlzott odaadása nem a te tökéletességednek szól, hanem az ő tökéletlenségének. Magyarul: kompenzál.

Valamilyen oknál fogva nincsenek igazi barátai, ezért nincs más választása, mint hogy a párjával töltse minden szabadidejét.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Thomas_EyeDesign/Willie B. Thomas

Valamiért nincsenek karrier ambíciói sem, ezért több energiája marad arra, hogy téged támogasson. Biztosan megvan az oka annak is, hogy miért nincs hobbija, és így lehetősége van a felszabadult idejét arra „pazarolni", hogy a te ügyes-bajos dolgaidra fókuszáljon.

Vagyis aki túlságosan szeret téged, és matricaként tapad hozzád, az valójában a saját életében elmulasztott döntéseket próbálja valamilyen módon kompenzálni.

Lehet, hogy rövidtávon jó ötlet párkapcsolatot létesíteni egy ilyen típusú emberrel, de hosszabb távot nézve teljesen ellenkező következtetést vonhatsz le: össze leszel kötve valakivel, akinek nincsenek sem tervei, sem céljai. Ezért azok helyébe te kerülhetsz. Hidd el, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél! Annak, hogy üres az élete, valamilyen oka van. És ha kiderül ez az ok, annak nem fogsz örülni...

Akinek nem szempont, hogy a párja önálló emberként gondolkodjon és küzdjön az álmaiért, annak meleg szívvel ajánlom, hogy az "élet értelme" szerepet válassza magának. A többiek számára viszont azt tanácsolnám - ha valaki megkérdezne, de általában nem szoktak -, hogy ne dőljenek be mindennek, ami puncsmázzal van bevonva, mert a szirupos réteg egyszer csak elfogy, és amit alatta találnak majd, az vélhetőleg igencsak más lesz, mint amire számítottak.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.