energiavámpír manipulatív piócák nemet mondani káros emberek
"Tönkreteszi az életem!", "Teljesen kihasznál!", "Ezt nem lehet elviselni!" - Te hányszor mondasz ilyeneket? Neked is van egy energiavámpírod, akire állandóan csak panaszkodsz? Egy barát, egy rokon, egy kolléga vagy csak egy szomszéd, aki szívja az energiáidat, idegesít, vagy megbánt téged?

Igazából teljesen érthető, hogy másról sem tudsz beszélni. Fűnek-fának kifakadsz, és ők sajnálnak is téged - teljesen érthető módon. De bennem ilyenkor mindig felmerül a kérdés:

Ha ez a helyzet ennyire idegesít, akkor miért nem változtatsz rajta? Miért hagyod, hogy szívja az energiádat, és elvegyen a mindennapjaid fényéből?

Az az általános borzalom telepedett rá a kollektív tudattalanra, hogy nemet mondani: önzőség. Sőt, egyenesen bűn!

  • Van, aki azért nem teszi, mert attól fél: nem fogják utána szeretni.
  • Mások azért, mert csak akkor érzik magukat fontosnak, ha mindig egy vélt, vagy valós problémát próbálnak megoldani.
  • De akadnak olyanok is, akik az érdekeikre hivatkozva nem parancsolnak megálljt egy piócának.
Forrás: iStockphoto/Aerogondo

Igen, mert sajnos az ilyen személyeket, akik energiavámpírként viselkednek, csak piócának szoktam nevezni. Minden izmát megfeszítve a testedhez tapad, erőnek erejével sem lehet magadról levakarni! És értelmetlen hülyeségekkel bombáz, miközben elvonja a figyelmed a fontos dolgokról - és nem mellesleg elszívja az energiáidat is.

Ő az, akivel ha találkoznod kell, már előre szorongsz. De ő valamilyen furmányos módon csak-csak beleivódik a mindennapjaidba. Te pedig hagyod ezt. De meddig? Addig, amíg maradandó károkat nem okoz? Amíg nem vesz el tőled valami/valaki olyat, ami, vagy aki már hiányozna?

Ne várd meg a bajt, főleg, ha már előre látod a rizikót!

Lépj a tettek mezejére!

Valószínűleg mindenki meg tudna említeni legalább egy olyan embert, akit legszívesebben eltakarítana az életéből - de valamiért még mindig nem tette meg. Valószínűleg ők azok, akik már hozzá vannak szokva, hogy ilyen-olyan manipulatív módon mindig rád tudják erőszakolni az akaratukat. Te pedig csak udvariasságból nem küldted még el őket melegebb éghajlatra. Pedig milyen felemelő érzés is az!

Nem kell feltétlenül durvának lenni, de tiszteld meg magad azzal, hogy olyan embereket válogatsz magad köré, akik építenek téged - de minimum nem rombolnak! Akik hozzátesznek a napjaidhoz, és nem elvesznek belőlük. Akiket nemcsak neked kell mindig meghallgatnod, hanem ők is kíváncsiak a te életedre.

Forrás:iStockphoto/Wavebreakmedia

Ez nem egy érzelmi kérdés, ez egyszerű logika: rendelkezik az adott személy a fent említett tulajdonságokkal? Ha igen, akkor helye van a köreidben. Nem rendelkezik? Akkor el kell távolítani! Nincs mit agyalni ezen, egyszerűen meg kell mondani!

Értem én, hogy az élet bonyolult, és rengeteg helyzet hihetetlenül szövevényessé válik az érzelmek miatt, és már-már átláthatatlannak tűnik. De általában a problémák gyökere mégiscsak az, hogy a legegyszerűbb dolgokat is túlgondoljuk - ahelyett, hogy józan paraszti ésszel meghoznánk a döntést.

Nemet mondani nem nehéz, csak annak tűnik!

Hiszen gondolj csak bele, mi fog történni, ha kimondod a bűvös szót? Ugyanúgy fel fog kelni a Nap, és ránk is sütni fog! Ugyanannyi pénz lesz a pénztárcádban, mint előtte, és meleg víz is lesz a csapban! A családunk, a barátaink és a szerelmünk sem változik meg! Csupán egyetlen dolog változik: megszabadulunk egy piócától!

Nyitókép: iStockphoto

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Fotó: Mudra László
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.