házasság apa férj feleség anya
A legtöbben úgy gondolják: könnyebb azoknak a nőknek, akik megengedhetik magunknak, hogy nem dolgoznak, csak otthon ülnek, nevelik a gyerekeket, vezetik a háztartást - esetleg még azt sem.

Valójában nem mindig könnyebb ez a felállás, akkor sem, ha a férjed olyan jól keres, hogy könnyedén eltartja a családot. Az nagyon jó, hogy van időd a gyerekekre, a férjedre, a háztartásra - és ha ügyes manager vagy, még magadra is! Már ha ez neked elég, és úgy érzed, hogy teljes az életed.

De mi van akkor, ha te többet szeretnél? Arra vágysz, hogy te is gyarapítsd a családi kasszát, hogy sikerélményeid legyenek, emberek közé mehess, része lehess a kinti világnak.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Kzenon

Visszamennél a munkaerőpiacra, de nem kapsz megfelelő állást, mert kicsi gyermeked van, mert nincs gyakorlatod, stb. Ettől úgy érzed: visszafejlődtél, hajótörött lettél, rád nincs is szükség. Pedig milyen jó lenne megmutatni otthon, hogy te is tudod azt, amit apa!

Szorul a satu, és szerencsés vagy, ha nem gyötör plusz lelki teher, mert azt már nem bírnád el - hiszen a derekad sem olyan, mint húsz évesen.

Hogy reagál erre a férj?

Előfordulhat, hogy mivel ő jól keres, azt mondja: „Nem baj anyukám, én így szeretlek! Vegyél ki annyi pénzt a zsebemből, amennyire csak szükséged van!" Ez a jobbik eset. Ilyenkor a legjobb, ha rögtön elrohansz a fodrászhoz, egy kis lelki fitneszre! De ne tévesszen meg ez a nagylelkűség, mert ő az, aki valójában nem is akarja, hogy dolgozz, ő a "nélkülem semmire nem mész" típus!

Ha egy férfi azt akarja, hogy otthon maradj, annak számos oka lehet. Például, hogy tényleg nem vagytok rászorulva, és ő fontosabbnak tarja, hogy teljes munkaidős feleség légy. Ez jól hangzik - ha egyenlő félként kezel, és elismeri az otthoni munkád.

De az is lehet, hogy csak féltékeny, és nem szeretné, ha aggódnia kellene érted. Tehát nem bízik benned. A legrosszabb, ha a felsőbbrendűségét szeretné megőrizni azzal, hogy ő családfő.

Forrás: Getty Images/Franckreporter

Ha férjed neked esik, amint este hazaér: „Nincs még kész a kaja? Akkor miért hívtál fel? Mégis mit csináltál egész nap?", akkor a családon belüli hierarchikus rendszerben jóval föléd helyezi magát... A szerény, de alvó oroszlán is lehet veszélyes. Hiszen amikor kedvesen érdeklődik: „Hogy telt a napod? Nézegetted az álláshirdetéseket?" az azt jelenti, hogy kezdhetsz aggódni, mert fogy a türelme, és csak idő kérdése, hogy robbanjon a bomba.

Persze tudod: a férjed minden helyzetben rajong érted, te vagy élete értelme. De mi lesz, ha egyszer ez már nem lesz elég, ha másképp látja? Azt gondolod, hogy "semmire" nem vagy jó! És mi van akkor, ha a férjed elfárad, hiszen egyedül tartja el a családot, viszi a vállán a terheket? Meddig fogja még bírni?

Mennyi kétely egy női lélekben!

Ha dolgozni szeretnél legjobb, ha nem adod fel az álmaid! Egy egészséges, jól működő kapcsolatban ez természetes. A lényeg, hogy soha ne add fel! Csak át kell gondolnod, hogy miért utasítottak el eddig. Talán más vizekre kell evezned, át kell képezned magad, mert egy sokkal jobb hely vár rád, mint amit valaha is elképzeltél!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.