magazin újrakezdés kibeszélő vége párkacsolat átértékelés szakítás magány esély hiány
Véget vetni valaminek sosem könnyű. Elbúcsúzni attól, aminek sokáig a részei voltunk - és ami a mi részünk is volt - kemény feladat.

Még ha érezzük is: le kellene zárni, és már elhatározzuk, hogy kimondjuk "Na, ennek vége!", előfordul, hogy valamiért mégiscsak folytatjuk tovább. A legrosszabb, mikor ezt a párkapcsolatainkban tesszük. Érezzük, hogy vége, de még húzzuk-nyújtjuk, mint a rétestésztát.

Mi tart minket vissza ilyenkor? Talán félünk lépni? Rettegünk tőle, hogy feladjuk a megszokott biztonságot? Vagy nem akarjuk megbántani a másikat? Esetleg úgy érezzük, ha elhagyjuk a partnerünket, akkor végképp nem marad senkije? Még az is lehet, hogy a lelkünk mélyén sajnáljuk.

Forrás: iStockphoto/PetkodanovMixmike

Hidd el: bármilyen elesettnek is tűnik a párod, hamarabb talpra fog állni, mint hinnéd! Ő is tudja már, hogy vége! Amit mutat már csak játék, érzelmi zsarolás. Még egy utolsó próbálkozás tőle. Olyasmi, mint amikor gyerek voltál, és nem engedtek meg valamit, te pedig a végletekig hisztiztél. Mikor pedig már láttad, hogy reménytelen minden próbálkozás, egy laza mozdulattal letörölted a műkönnyeid, és játszottál tovább.

Ne félj lépni!

Mindig van jövő! Ahogy a nagymamám is mondta sokszor: olyan még nem volt, hogy valahogy ne lett volna! Nem vagyok párkapcsolati szakértő és pszichológus sem, de abban biztos vagyok, hogy attól, mert nem mondjuk ki, hogy VÉGE, nem lesz jobb. Viszont rosszabb igen. Egy kapcsolat, amiben már megfogalmazódott, hogy nincs tovább, csak visszahúz, frusztrál és boldogtalanná tesz.

Egy párkapcsolat nem olyan, mint egy leterített vörös szőnyeg, melyen kéz a kézben végigsétálunk, majd a meghatódottságtól sírva átvesszük a díjat - és boldogan élünk, míg meg nem halunk.

Inkább olyan, mint egy hullámvasúton utazni, és közben sikítozni. Olykor azért, mert élvezzük, máskor pedig mert megijedünk, és nem tudjuk mi fog történni. Néha az is előfordul, hogy kiszállunk, és úgy döntünk: többé nem ülünk fel rá. Nem megyünk még egy menetet, csak azért, mert a másik nem akar kiszállni. Vele vagy nélküle, de kiszállunk!

Forrás: iStockphoto/Antonioguillem

Egy szakítás nem jelenti feltétlen egy kapcsolat végét. A szakítással átértékelődhet minden.

  • Lehet, hogy ami addig rossz volt, az elviselhetetlenül fog hiányozni egy szakítás után.
  • Lehet az is, hogy a "pont a mondat végén" kell ahhoz, hogy újra beleszeress abba, akit megismertél a kapcsolatotok kezdetén.
  • Lehet, egyszerűen csak kell a magány, hogy tiszta fejjel tudj dönteni.

Bármilyen furcsa is, de ha kimondod, hogy vége, egyben esélyt is adsz a kapcsolatotoknak. Lehetőséget teremtesz, hogy erősebbek legyetek, és egy másik, talán magasabb szintről tudjátok újra kezdeni.

De ha nem mondod ki, hogy vége, akkor halálra ítélsz és megmérgezel mindent. A ki nem mondott befejezés, a hosszú vívódás, melyet magadban vagy a kapcsolatodban teremtesz, isszafordíthatatlan csapást mér rátok. Sajnálatra, bizonytalanságra és félelmekre nem lehet építeni! Nézz szembe önmagaddal, és ha kell, mondd ki végre: VÉGE!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.