vásárlás felesleges dolgok az életedben kacat kacatbolond otthon önuralom gyűjtöget csetresz
Nem tudom, ki hogy van vele, de én fizikailag képtelen vagyok elmenni az Ikeába vagy egy vásárba anélkül, hogy meg ne venném a századik teljesen használhatatlan svéd gyertyatartót vagy a kézi készítésű, kis semmire nem jó üvegcsét. Nem megy, és kész.

Vannak olyan bigyógyűjtők, akik legalább társuknak egy normális embert választottak. Aki néha azért ott van, amikor elkapja az embert a gépszíj, és kellő nyugalommal figyelmezteti a párját:

Persze én hozzámentem amég nálam is nagyobb kacatbolond férjemhez, aki nemhogy nem fog vissza, de még fel is hívja a figyelmemet arra a kis gyertyára, amit a múltkor vasakarattal ugyan, de ott bírtam hagyni. Másodszorra már nem ment... Köszi, Drágám!

A svéd bútorbolt már eleve veszett ügy, de eddig a vásárokon némileg biztonságban voltam. Indulás előtt mindig annyi készpénzt raktam a tárcámba, amit még nyugodt lelkiismerettel nélkülözni tudtam. Igen ám, de az árusok is haladnak a korral, így amikor legutóbb a karácsonyi vásárra tévedtünk, túljártak az eszünkön.

Forrás: iStockphoto/

Belefutottam abba a kis virágos festménybe, amit mindig is akartam. Szerencsére nem volt nálunk annyi pénz, így fájó szívvel ugyan, de letettem róla. Én igen, de a férjem nem, és azonnal megkérdezte: lehet-e kártyával fizetni. Lehetett.

Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom: a kép jött, az önuralmam utolsó morzsája ment. Azóta boldog tulajdonosa vagyok egy képnek, amely a lakásban valamelyik fiók mélyén várja, hogy egyszer, valamikor kiakasszam. De legalább nincs egyedül: a sok-sok hasonló kép, bigyótartó és kis csetresz elszórakoztatja!

Forrás: Getty Images/Anchiy

Ugyanilyen rosszul kezelem, ha egy régi tárgyat kell lecserélni. Pár hete végre vettünk két bőröndöt, a régi elhasználtak helyett. Boldogan vittük haza a család vadiúj tagjait, és csomagoltuk ki őket a nappali közepén. És itt elő is jött a következő probléma: hova fogjuk rakni őket?

Egy normális ember számára a válasz nyilvánvaló: azok helyére, amiket kiselejtezünk. Nos, ahogy azt már említettem, mi nem ebbe a kategóriába tartozunk.

Nettó egy órás gondolkodás után, amikor is minden lehetséges opciót átbeszéltünk kétszer, rájöttünk, hogy a 45 nm-es lakásban csak egy választásunk van: a régiek helyére. "De mi van, ha kelleni fognak még?" Hangzott el nem egyszer. Ám meglepő módon győzött a józan ész, és a kopott bőröndök a méltó búcsúztatás után elfoglalták helyüket a kukában.

Egyszer majd akkor is lesz egy szép, nagy lakásom, ahol minden kis képemet meg díszüvegcsémet kirakhatom az őket megillető helyre. Addig pedig megpróbálom a már meglévő kollekciót kulturált keretek közt bővíteni!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.