vásárlás csodakrém ránc hamis állítások manipulált fotók visszafizetési garancia
Minden ránc eltűnik 3 nap alatt az arcodról! Tartós fogyás, diéta és mozgás nélkül! Megnő a melled, vagy soha többet nem fog lógni! Ha pedig férfi vagy, akkor kinő a hajad, vagy a farkad lesz nagyobb...

De tényleg, ki hiszi el ezeket? Józan ésszel senki. És mégis mindannyian legalább egyszer benyaltuk már egy ilyen csodakrém, tabletta vagy akármi képtelen ígéretét. Nem tagadom, én is. Olyan krémet vettem, amit elég 1 héten egyszer felkenni az arcomra, és 10 évet fogok fiatalodni, mire kiürül a tubus.

Megvettem, felkentem és vártam a csodát.

Csoda lett, csak nem abban az értelemben, ahogy én azt elképzeltem... 10 perc után olyan vörös lett a fejem, hogy első kattanásra az jutott eszembe, hogy zárdaszűznek állok, mert ilyen fejjel többet nem mehetek emberek közé. Abban biztos voltam, amikor megvettem a krémet, hogy nem lesz belőlem egy nap alatt porcelánfejű baba, de hogy úgy fogok kinézni, mint Kemény Henrik Vitéz Lászlója, azt álmaimban sem gondoltam...

Forrás: Getty Images/ Macbook Pro

Könyörgöm, ne vedd meg!

  • Nem, nem fognak eltűnni a 30-40-50 év kitartó munkájával összeszedett ráncaid.
  • A felesleges kilóidtól sem fogsz egy bogyó segítségével varázsütésre megszabadulni.
  • Senki nem fog meggyógyulni attól, hogy minden reggel éhgyomorra megiszik fél deci növényi dzsúzt.
  • Arra már nem is merek gondolni - az arckrémemből kiindulva - hogy a farkaddal mi történhet, ha valami csodaszerrel kenegeted.

Manipulált felvételek, manipulált fotók, hamis állítások!

Nem minden az, aminek látszik. Sok kép a Photoshop műve, vagy másoktól megvett fotók. Például olyanoktól, akik tényleg kemény diétával és akarattal fogytak le, majd a before-after fényképüket a csodabogyó alá biggyeszti a hirdető.

Forrás: iStockphoto/Anatolii Riepin

Nem azért nincs a termék reklámja alatt negatív komment, mert a csodaszer hatásos, hanem azért, mert a negatív kommentet már rég törölték az oldalról - az is előfordulhat, hogy a kommentelővel együtt. És nem azért van annyi pozitív komment, mert jó a termék, hanem mert ez is a reklám része. Ne a szemednek higgy, hanem a józan eszednek!

Visszafizetési garancia

Küldött már vissza valaki egy fél tubus csodakrémet, azzal az indoklással, hogy bocs, de nemhogy 10 évvel, de egy nappal sem lettem fiatalabb? Vagy a beszedett fogyókúrás tabletta dobozát, azzal az indoklással, hogy az a rohadék mérleg nem tudott a fogyókúráról, és egy dekával sem mutat kevesebbet? Én sem küldtem vissza a fent említett, általam vásárolt, remek terméket, pedig sem fiatalabb, sem ránctalanabb nem lettem tőle - csak ragyásabb. Gondoltam, biztosan én vagyok a kivétel. Persze ez csak önámítás. Becsaptak, én meg becsapom magam, hogy kisebbnek érezzem a veszteséget, és hogy ne érezzem magam akkora lúzernek - mert hát az vagyok.

Forrás: iStockphoto/elenaleonova

Persze, kell a reklám...

Nem vagyok véresszájú reklámellenes. Olyan nagy a zaj a világunkban, hogy a legjobb dolog is halálra van ítélve, ha láthatatlan. Na, de könyörgöm, amiről az első gondolatunk az, hogy képtelenség és ellentmond a józan észnek, azt azért ne nyaljuk már be csont nélkül! Na, jó, max egyszer bedőlhetsz a képtelen és kihagyhatatlan ajánlatnak, de tanulj belőle, és többször ne ess a hiúság csapdájába! Ha meg akarsz szabadulni a ráncaidtól, szeretnéd, ha úgy nézne ki az arcbőröd, mint fénykorodban, akkor sajnos drasztikus beavatkozásokra kell rászánnod magad. Hogy azzal elégedett leszel-e, az megint egy másik kérdés.

Egy biztos: nincs krém, ami 3 nap alatt csodát tenne! Ne adj érte akciósan egy zsák pénzt, inkább mozizd el, vagy vegyél egy szép cipőt! Esetleg menj el a kozmetikus barátnődhöz, és amíg ő kényeztet, pletykáljátok ki a pasikat, vihorásszatok nagyokat! Ezzel tuti többet teszel hozzá a szépségedhez, mint ha csodakrémmel kenegetnéd magad minden este.

Vigyázz jobban az adataidra!!!http://www.she.hu/herself/20161203-adatgyujtes-nyeremenyjatek-veszelyek-regisztracio-adatok-leglais.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.