párkeresés szingliség alkalmi kapcsolat szex egy ismeretlennel várni a nagy őt
Az egyéjszakás kalandokat sokan ma is elítélik. Él a fejünkben egy leegyszerűsített kép két vadidegenről, akiket az alkohol és a lelki sivárság hoz össze egy kósza dugásra. Az aktus gyors és érzelemmentes, nincs beszélgetés, összebújás, együtt alvás, csak instant kielégülés.

Irreális elvárásokkal keressük a párunkat, aztán szépen lassan kiégünk

Én nem hiszem, hogy ennek minden esetben így kell történnie. Az elmúlt időkben kicsit újraértelmeztem pár dolgot, és szélesebbre tártam a lehetőségek kapuját. Amihez igen, az is hozzátartozik, hogy olykor-olykor ismeretlen terepre merészkedem. Higgyétek el: erős fizikai vonzalom akkor is kialakulhat férfi és nő között, ha nem akarják együtt leélni a hátralévő életüket. Szinglinként mégis hajlamosak vagyunk szuperszűrőket beépíteni a párválasztási stratégiánkba, és csak annak letolni a bugyinkat, akivel párkapcsolatban vagyunk.

Forrás: Getty Images/Yuri Arcurs Yapr

Még egy apróbb flörtbe is csak akkor megyünk bele, ha komoly szándékaink vannak. Ami elméletben ugyan jól hangzik, de a gyakorlatban ez annyit jelent, hogy megfoszthatjuk magunkat a pillanatnyi gyönyöröktől. Ha nem bukkanunk rá a megfelelő partnerre, akkor hetekig, hónapokig, akár évekig tartó szexmentes periódus következhet - ami szerintem rohadt nagy szívás! Sok nőt ismerek, akik egyfajta küldetésként fogják fel a társkeresést, és várják, egyre csak várják álmaik hercegét, a tökéletes férfit... Mese habbal.

Meg kell tanulnod a jelenre összpontosítani!

Nyilván minden ember szeretné megtalálni az Igazit, de a társkeresés bizony lutri, amiben nagy szerepet játszik a szerencse. Néhányan fiatalon találkoznak a párjukkal, mások később, és vannak olyanok is, akik egész életükben csak sodródnak az árral.

Épp ezért fontos, hogy azokat az embereket, akikkel élvezzük az együtt töltött időt - még ha csak néhány alkalomról is van szó -, ne zárjuk ki az életünkből pusztán azért, mert nem felelnek meg a romantikus elképzeléseinknek.

Közel engedni magadhoz valakit, aki úgysem marad reggelig?

Talán a kérdés elsőre ellentmondásnak tűnik, de mindjárt elmagyarázom. Az egyéjszakás kaland fogalma alatt én nem a vad és kemény döngetést értem (persze, ilyen is tud lenni), hanem azt a fajta együttlétet, ami kifejezetten kellemes és jó hangulatú. A szenvedély, az ismeretlen izgalma és a kielégülés érzése csupa olyan dolog, ami pozitív energiákkal tölt fel. Így nem fogod úgy érezni, hogy ezer éve nem érintett férfi, és nem görcsölsz rá túlságosan arra, hogy végre találj valakit - ezáltal pedig sokkal lazábbá, felszabadultabbá válsz.

Forrás: iStockphoto/oleg filipchuk/Oleg66

Összefoglalva tehát, ha találkozol valakivel, akinek hagyod, hogy lángra lobbantsa a szíved, akkor olyan ember leszel, akit könnyű szeretni.

  • Nem kell előhúznod a réges-régi emlékdobozból, hogy milyen érzés szabadjára engedni a fantáziádat, megélni a vágyaidat.
  • Nem kell kínkeserves munkával megpróbálnod kiszabadulni szingliséged ketrecéből, és a saját megrögzöttségeidből egy olyan helyre, ahol már nagyon régen jártál.

Lehet, hogy csak rövid ideig tart kettőtök ügye, és talán nem fogtok repetázni, ez azonban még nem jelenti azt, hogy nincs létjogosultsága az érzéseknek. Ugyanúgy csókolhatjátok, ölelhetitek és simogathatjátok egymást, mert az intimitásról nem ábrándozni kell, hanem megélni - még ha csak pillanatokra is.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.