betegség bűnös előző élet spiritualitás hibák
Én csak egy pihentető, csendes masszázst szerettem volna. Úgy gondoltam, ez nem olyan nagy kérés. Tévedtem...

A masszőr mindenképpen szeretett volna belelátni lelkem legmélyebb bugyraiba. Nem elégedett meg azzal, hogy csupán a betegségem rövid orvosi diagnózisát közöltem vele - amire egyébként hegeimből is könnyen következtethetett volna.

Engem előző életemben élve eltemettek

Mint kiderült, egy önjelölt pszichológussal és a transzcendentális világban járatos személlyel volt dolgom. Aki mindenképpen olvasni akart bennem, és meg akarta keresni a velem történtek okát. És láss csodát, néhány perc múlva már kész is volt a magyarázata a veleszületett szívhibámra: engem - valamilyen bűnöm miatt - előző életemben élve eltemettek. Ez az esemény pedig olyan sokkhatást váltott ki a szívemben, ami billentyűhibában manifesztálódott.

Forrás: Getty Images/ Peopleimages

Mit nekem genetika, környezeti hatások meg fejlődési rendellenességek?

Még akár hálás is lehetnék neki, hogy erre fényt derített. Csak az a baj, hogy én nem hiszek az "előző életedben ez és ez történt, és emiatt most..." típusú elméletekben. Sőt, kifejezetten ideges leszek, ha valaki kérés nélkül prezentálja a megdönthetetlennek beállított meggyőződését, és rám akarja erőltetni a hitrendszerét.

Aki nem volt jószívű, hibás szívvel születik

Attól meg kifejezetten irtózom, amikor tudatják velem, hogy előző életemben bizonyára súlyos bűnöket követtem el, melyekért most így kell megbűnhődnöm. Azaz az akkori szívtelenségem miatt kell hibás szívvel leélnem a jelenlegi életemet.

A szemüvegesek gonoszak

De az sem volt a szívem csücske, amikor egyszer az egyik oktatóm az egész csoport előtt fejtette ki, hogy a rövidlátó emberek gonoszak. Még szerencse, hogy akkoriban már kontaktlencsét hordtam, mert ha az év végi jegyeinket is ennek függvényében ítélte volna meg, akkor én a dioptriáim számának tudatában bizonyára megbuktam volna...

Forrás: Getty Images/skynesher

Láttam, hogy a szemüveges csoporttársaimnak is hasonló gondolatok jártak a fejükben, és félve pislogtak ki az üveg alól. Gondolom, mondanom sem kell, hogy nem a meghatottságtól lett párás a szemüvegük...

Ha nem vagy tökéletes, bűnös vagy

Engedtessék már meg, hogy tiszta lappal indulhasson minden ember, és ne leküzdhetetlen hátránnyal kelljen kezdenie az életét! A bármilyen tökéletlenséggel születők másságának mindenképpen valamilyen bűnből kell fakadnia? És mi a megoldás? Bocsánatot kérni, és vezekelni az előző életekben elkövetett bűnökért? Vajon kielégülnek-e azok az emberek, akik ilyen bélyegeket sütnek rá a bármilyen "tökéletlenséggel" élő emberekre?

A korábbi századokban rengetegen estek áldozatul a boszorkányüldözéseknek. És bár ma már a fejlett országokban nem köveznek vagy égetnek meg a különbözőséged miatt, úgy tűnik, hogy a babonák és a másságot rossznak beállító fantazmagóriák mind a mai napig velünk élnek.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.