Napló bakancslista tegyél magadért önmegvalósítás felnőttkor egyén
Gyerekként űrhajós szerettél volna lenni, most pedig egy irodában robotolsz? Az a legizgalmasabb sztorid, hogy a hétvégén akciós volt a petrezselyem? Akkor van egy rossz hírem: "felnőttél".

Hogy néz ki manapság egy átlagos felnőtt nő napja? Felkel, bemegy az unalmas vagy rosszindulatú kollégák közé, majd lehúz nyolc fárasztó órát. Ezt követi a bevásárlás, főzés másnapra, egy kis Facebook, Skype-on beszélni a családtagokkal, aztán irány az ágy. És ez még csak a gyerekmentes, kezdő verzió volt.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Yuri Arcurs

A szemfülesek észrevehették, hogy a fenti sorokból csupán egyvalami hiányzik: az egyén. Elvárások tömkelegének kell megfelelnünk, akár boldoggá tesz ez minket, akár nem. Mivel mindenkinek megfelelni nem lehet - és nem is kell -, talán ideje lenne egyszer tényleg meghallani a saját hangunkat, és belecsapni őrültségeknek tűnő dolgokba.

1. Vezess határidőnaplót!

Szó sincs róla, hogy akkor holnap mondj fel a munkahelyeden, és keresd meg Tibetben a megvilágosodást. Inkább bemutatnálak az új legjobb barátodnak: a határidőnaplónak. Rendszerezd azokat a dolgokat, amik valóban szükségesek a létfenntartáshoz (munka, bevásárlás, stb.), így nem tudsz ezekkel a dolgokkal elcsúszni, és sokkal több szabadidőd marad.

2. Írj bakancslistát!

Viszont emellé írd meg azt a bizonyos bakancslistát, és fontos, hogy az ötletek tényleg a te fejedből pattanjanak ki! Jó lenne elutazni Thaiföldre, de hát kinek van arra pénze? Neked, ha akarod! Újságíró szerettél volna lenni? Meddig tart elküldeni az önéletrajzodat és egy jó cikket? Tudtad, hogy sokan munka mellett hobbiból írnak magazinoknak? ;) Felejtsd el az "öreg vagyok én már ehhez" szöveget, és az összes hasonló rinyálást!

Forrás: iStockphoto/Photolyric Stock Productions

3. Kezdj el mozogni!

Ha munka után egész nap otthon ülsz, és chipset tömsz magadba Trónok harca maraton közben, ne csodálkozz, hogy levert leszel, és szánalmasnak fogod érezni magad. Szép idő van, irány ki futni! Sok város tele van kondiparkokkal, szóval a "nincs pénzem" kifogást el is elfelejtheted. A lakásba visszaérve tele leszel energiával, jókedvvel és felfrissült aggyal folytathatod a napodat.

4. Jól jön a támogatás

Jobb viszont, ha tudod: egyedül azért ez nehéz - nem árt egy cinkostárs. Valaki, aki számon kéri tőled, hol tartasz, hogy haladsz. Ez lehet a párod, a barátnőd vagy akárki. Mindenképp szabj egy határidőt, ameddig el akarod érni az álmaidat, céljaidat! Különben könnyen azon fogod kapni magad, hogy hetven évesen még mindig elodázod az AC/DC koncertet.

Forrás: Getty Images/Steve Debenport/Asiseeit

5. Válogasd meg a barátaidat!

Az sem mindegy, kikkel barátkozol: korlátolt emberekkel, akiknek három óra feldolgozni, hogy tíz percet késett a villamos, vagy pozitív, jóindulatú energiabombákkal, akik minden őrült ötletben támogatnak.

Csak, hogy felismerd:

  • az első szánakozva néz rád, ha azt mondod, hogy két éven belül forgatókönyvíró leszel külföldön
  • a második már keresi neked a linkeket az interneten ehhez

+1 Hagyd el a komfortzónádat!

Mindez persze kívül esik a komfortzónán, és olykor nagy áldozatot kell hozni, de ez semmi ahhoz képest, amit utána nyerhetsz. Sosem lesz ideális helyzet ennek elkezdéséhez, ezért nincs értelme halogatni. Ráadásul akkora akadályokkal kell majd szembenézned, hogy ha látnád mindet előre, valószínűleg bele sem kezdenél. De ha van cél, akkor vezet oda út is. És ez a lényeg.

Beszélj magadban! - Ez a siker kulcsahttp://www.she.hu/nofilter/20170303-onbizalomhiany-kudarc-motivacio-belso-beszed-teljesitmeny-noveles-hatekonysag.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.