szerelem vágyak sors párkapcsolat kémia tudomány feromonok érzések
Vannak szerelmek, amik úgy érkeznek, mint a tavasz. Kedvesen és gyengéden. Hasonlóan gondolkodtok, hajnalig beszélgettek, imádod a parfümjét, és mindig az ilyen típusú pasik voltak a gyengéid.

Együtt kötözitek fához magatokat a Green Peace megmozdulásokon - mert még ebben is egyet értetek. Hosszú Duna-parti séták után még érzed a vörösbor ízét a szádban, amikor megcsókol. Minden olyan tökéletes, hogy már szinte Celine Diont hallod énekelni a háttérben. Nincs benned kétség, minden magától értetődő.

Forrás: iStockphoto/teksomolika

Más szerelmek úgy érkeznek, mint egy pusztító jégvihar egy kellemes nyári estén. Az előbb még békésen hallgattad a tücskök ciripelését, most pedig kapaszkodsz, hogy el ne sodorjon a szél. A parfümöt, amit használ, világ életedben utáltad, még az ekcémádat is előhozza.

Nem beszélgethettek hajnalig, mert a tizenhetedik percben annyira kiborít, hogy úgy érzed, letépnéd a fülét - egyébként is, hogy lehet egy férfinak ekkora füle? Olyan, mint Dumbo! Celine Diont lenyomta Marilyn Manson. A romantikának nyoma sincs. Ő az a típus, akit egész életedben igyekeztél elkerülni. Mégis kiszárad a szád, és remegni kezd a lábad, ha a közeledbe megy. Másra sem tudsz gondolni.

Itt jogosan merül fel a kérdés: hát ez meg mi a franc???

Forrás: Getty Images/lechatnoir

Mitől függ, hogy kibe szeretünk bele?

Mindenkinek van erre egy saját válasza. Spirituálisan gondolkodók szerint létezik egy ikerlángod (jelentsen ez bármit is), aki a tökéletes másik feled, akit neked rendeltek, és ha vele összeakadsz, elemi erővel vonzódsz hozzá, mintha mágnes lenne. Ne is keress racionális választ! Ilyenkor néha elgondolkodsz: csessze meg az összes fizikus, hogy te pont vele tudtál ikermágnesesedni.

Hasonlóan misztikus magyarázat, hogy egy előző életben már társai/szerelmei voltatok egymásnak, és a jelen idejű találkozás aktivizálta a közös emlékeiteket. Ez az életfeladatotok, és igaz, hogy most nehézkes, de ennek is az az oka, hogy a múlt terheit cipelitek. Tetszik ez az okfejtés. Annyit kérdeznék, hogy a legelső életben, amikor még mamutot kergettetek, akkor vajon mi a fene aktivizált, és mit?

A racionalizmus a biokémiára vagy a pszichológiára hivatkozik. Toljátok egymásra a feromont, és ez vadít meg mindkettőtöket. Sem előző életek, sem ikerláng. Ez színtiszta tudomány. Ez a magyarázat biztosan nem alaptalan, de engem nagyon érdekelne, hogy miért pont az ő feromonjai? És miért az enyémek? Kb. 7 milliárdan élünk a Földön, ami lassan olyan, mint a négyeshatos villamos: alig férünk el.

De pont ennek az arrogáns pöcsnek a feromonjai kompatibilisek az enyémekkel? Ne már...

Sigmund Freud szerint pedig azt keresed a szerelmedben, amit gyermekkorodban nem kaptál meg egy akkoriban átéltélt helyzetben. Röviden: ha úgy érzed, apád agyára mentél, amikor bringázni tanított, mert te roppant béna voltál, akkor tuti levesz a lábadról egy biciklitúrán fotózott Tinder profilkép.

Vannak ezek az irracionális szerelmek. Egyetlen érv sem szól mellettük. Mégis megtörténnek. Belépsz gyanútlanul egy ajtón, és mire kijössz, már semmi nem lesz többé ugyanaz. Beleég a bőrödbe, mint valami rossz tetoválás. Nincsenek közös célok és eszmék. Csak ő van, és te, és olyan olthatatlan vágy, amit sosem éreztél előtte. Pedig egy igazi arrogáns pöcs, és még a füle is nagy...

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.