párkapcsolat online párkeresés pasizás ismerkedés
A múltkor egy pasi, akit az interneten ismertem meg, lemondta a közös programunkat, mondván, váratlanul Olaszországba kell utaznia, találkozni egy üzlettársával. Ez is csak egy újabb hazugság egy újabb szélhámostól - gondoltam dühösen.

Már komplett összeesküvés-elméleteket gyártottam arra, hogy miért nem akart velem lenni. Persze utólag kiderült, hogy az illető tényleg külföldön volt, sőt még egy kis ajándékkal is meglepett. Rohadtul elszégyelltem magam, egyúttal elgondolkoztam, hogy talán már az üldözési mánia jelei mutatkoznak rajtam?

Forrás: iStockphoto/Lolostock

Könnyű elveszni az állandó szorongásban

Ma a románcok nagy része a szájbertérben születik. Önmagában ezzel még nem lenne baj, hiszen sokaknak a közösségi oldalak jelentik az egyetlen kapcsolatteremtési lehetőséget. Ugyanakkor nem mehetünk el amellett sem, hogy számos kutatás szerint a társkereső appok negatív hatással vannak a személyiségünkre. A túlgondolkodás és a belső bizonytalanság a félelem örvényébe taszítanak. Időnként én is észreveszem magamon, hogy túlságosan ráparázok az ismerkedésre.

Például, amikor a másiktól holmi semmitmondó válaszok érkeznek (miután a fél éjszakát végigcseteltük), cikázni kezdenek a fejemben a gondolatok: "Haragszik? Megbántottam? Más nőkkel beszélget? Visszaírjak neki valami sablonos szöveget, vagy hagyjam a fenébe?"

Nem bízom benned, mert magamban sem bízom

Kicsit utánaolvastam a dolgoknak, és megtudtam, hogy a paranoid reakciók hátterében olyan okok állhatnak, mint például:

  • a negatív énkép
  • az alacsony önértékelés
  • a megbocsátási képtelenség
  • a túlérzékenység
Forrás: iStockphoto/Andrej Korzhycz

Természetesen ahhoz, hogy kezelni tudjuk a fentiekhez hasonló helyzeteket, nem elég azt mondani, hogy: "Ne legyél paranoiás!" Gyakorlati tanácsok kellenek, amik segíthetnek feloldani a túlzott szorongást, ezekből válogattam össze hármat:

  1. Igyekezz minél kevesebb időt tölteni a közösségi oldalakon (Facebook, Instagram, Twitter, stb.), amelyek lehetővé teszik, hogy állandóan azt csekkold, a párod kivel, hol, mikor és mit csinál! Szabd meg magadnak, hogy naponta hány alkalommal jelentkezel be, és tartsd mindig szem előtt azt a tényt, hogy csak azért, mert együtt vagytok, a másik még nem a tulajdonod!
  2. A nők tudnak és szeretnek is komplett történeteket kitalálni, különösen akkor, ha felébred bennük a zöld szemű szörnyeteg. A féltékenység az egyik legalattomosabb érzés, ami alaposan megtépázza a párkapcsolatokat. Legközelebb, mikor rád tör az érzés, gondolj arra, hogy mindez csak a képzelet szüleménye, és hagyd, hogy az ösztöneid helyett az eszed irányítson!
  3. A gyanakvás, a bizalmatlanság és a félelem mindannyiunkban jelen lévő érzések, de veszélyessé válhatnak, ha képtelenek vagyunk kontrollálni őket. Bár a megoldás elsőre talán nehéznek tűnik, de valójában nem is annyira az: kevesebb stressz, kevesebb elvárás, kevesebb negatív gondolat.

Itt az ideje, hogy felfedezd és megmutasd a világnak az új, paramentes énedet!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.