szélvihar nyaralás törvénye eső Murphy hideg Napszúrás időjárás
Nyaralni készülsz? Mindegy, hogy most dúl a hőség, az indulás előtti napon úgyis tutira beborul. Elvégre "ami el tud romlani, az el is romlik", hogy a mindannyiunk által ismert klasszikus Murphy törvényt idézzem.

Amíg tart az iskola, persze lesül a gatya mindenkiről...

Májusban általában kezd melegedni az idő, örülünk, hogy lassan itt a nyár. Eleinte még jó buli, hogy a gyerekek rövidnaciban mehetnek suliba, de aztán már mindenkinek tele a hócipője, amikor a déli fekvésű tanteremben nem látják a táblát a szemükbe csorgó izzadságtól...

Forrás: iStockphoto/Graham Oliver

Természetesen, ahogy elkezdődik a várva várt vakáció, egyre gyakrabban borul be az ég, és a Balaton, illetve a Velencei-tó vize szép fokozatosan fagyásponthoz közelít.

Ha nyaralni mész, fokozottan érvényesek a Murphy törvények

Ülsz az irodában, a sminked már rég lecsorgott az arcodról, hófehér végtagjaid világítanak az asztal alatt, és vágyakozva gondolsz a jövő heti utazásra. Végre nem cseszeget majd a főnök, kifeküdhetsz napozni, lesz egy kis színed, és kipihened magad.

Aztán rád zuhan a nagy büdös valóság: ha nyaralni mész, úgyis tönkremegy az idő. Persze a pakolásnál még reménykedsz, mert olyan nincs, hogy 1 nap alatt 15 fokot zuhanjon a hőmérséklet. DEHOGYNEM!

Nyilván az első két nap még él a szíved mélyén a remény, hogy ha most még nem is, de az utolsó két napon csak kisüt a Nap. Aztán, amikor csüggedten csomagolsz, és a hazautazás napján beintesz a pofátlanul rád vigyorgó, ezerrel sütő Napnak, megint rájössz, hogy Murphy tudott valamit.

Ha mégis jó az idő, na, akkor mi van?!

Hogyhogy mi van? Extrém UV-sugárzás, és hát naná, hogy napszúrást kapsz már a nyaralás elején. Ha nem azt, akkor minimum másodfokú égési sérülésekkel kerülsz a legközelebbi kórházba, mert előző nap elaludtál a tengerparton.

Forrás: Getty Images/stevecoleimages

Ha napszúrást sem kapsz, és ne adj' isten, le sem égsz, akkor Murphy 5. törvénye lép életbe:

Teszem fel, a nyaralás másnapjától lázasan fetrengsz három napig, egy-egy hányás közt, mert nem fogadtad meg a jó tanácsot, miszerint ne igyál csapvizet Vir szigetén...

Ne provokáld a természetanyát!

Ha olyan programot választasz, ami nemcsak simán jó időt igényel, mint egy szimpla nyaralás, hanem még olyan extra igényeid is lennének, mint közepesen stabil szél szörfözéshez vagy vitorlázáshoz, azt természetanyánk galád provokációnak tekinti, és majd jól móresre tanít. A sátrazás pedig egyenesen önhittségnek minősül, melynek méltó büntetése egy monszunszerű vihar lesz, orkánerejű széllel kombinálva.

Végkövetkeztetés: nyaranta fokozottan lebegjen a szemünk előtt Murphy 9. törvényének alapigazsága:

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.