nyaralás nélkül függőség kikapcsolódás mobil pihenés
Nálam alapszabály, hogy nyaralás alatt nincs mobil. Tudom, szinte hihetetlen, de a vakáció ideje alatt digitális böjtött tartunk, és még sosem bántuk meg.

Nyugodtabb és kellemesebb az utazásod, ha nem lógsz folyton a Facebookon vagy az Instagramon. Azt az egy hetet kibírod a tejeskávék és a gondos munkával tökéletesített szelfik lájkolása nélkül is.

A főnök és az ő gémkapcsa

A legelső és legfontosabb érv a mobilmentes nyaralásra, hogy nem fog elérni a főnököd. Ugyanis ilyenkor tud olyan égetően fontos problémákkal megtalálni, mint:

  • Hova lett a gémkapocs?
  • Megrendelted-e a pogácsákat a jövő heti meetingre?

Természetesen ezt a 2 dolgot a szájába rágtad utazás előtt is, de rég volt az már, ki emlékszik arra? Így a legmegfelelőbb időpont ennek megkérdezésére a romantikus vacsora kellős közepén van...

Forrás: Getty Images/Yuri Arcurs

A való világ is érdekes ám!

Miután évek óta szinte mindenki a mobilján lóg a nap 24 órájában, úgy kell sebészileg leműteni rólunk. Hétköznapokon így is sok mindenről maradsz le a telefonod nyomkodása miatt. A nyaraláson ne kövesd el ezt a hibát! Számtalan szép és érdekes dolog van körülötted, a való világban, nem kell folyton a virtuálisat böngészni. Rengetegszer látom, hogy még egy múzeumban vagy egy fesztivál közepén is a telefonjukat nyomkodják az emberek. Ahelyett, hogy buliznának, vagy a kultúrával ismerkednének.

Netezni otthon is tudsz, nem ezért vagy itt!

A véreső a nyerő

Egyik kedvenc híradós filmem alapszabálya: a véreső a nyerő. Így lassan más sincs a hírekben, mint hogy ki, hol, mennyi embert késelt meg, darabolt fel, ásott el. Ezek a mindennapokban sem javítják az ember hangulatát, nyaralás alatt pedig tényleg semmi szükség rájuk. A világ tele van rossz dolgokkal, de nem az éves szabadságod alatt kell ezekkel törődnöd.

Forrás: Getty Images/Jasmina007

Az a fránya tudatalatti

Kutatások bizonyítják (nem csak britek), hogy ha a zsebünkben van a mobilunk, folyamatosan várjuk a jelzéseket. Sőt, néha még akkor is érezzük a rezgést, amikor semmi sem történik. Így folyamatos készültségi állapotban van az agyunk. Ha viszont tudjuk, hogy ki van kapcsolva, nincs mire várnunk. Ilyenkor végre pihenhet a szürkeállományunk is, és nem kell ugrásra készen állnia a következő égetően fontos Facebook értesítésre.

Hogy minőségi időt tölts a szeretteiddel!

Észre sem vesszük, de lassan már élőszóban nem is kommunikálunk egymással. Ülnek a párok egymással szemben egy étteremben, és csak a telefonjukat bámulják. Na, ezért is kapcsold ki! Úgysincs elég időtök egymásra a rohanó hétköznapokban, legalább a nyaralás alatt tiszteljétek meg egymást azzal, hogy a másikra figyeltek. Higgyétek el, megéri!

5 helyzet, amikor csak a bunkók facebookoznakhttp://www.she.hu/herself/20170328-telefon-nyomkodas-mobil-hasznalat-facebook-kozossegi-media-fuggo-bunko-viselkedes.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.