hazugság férfi barátság színjáték
Azt hiszed, egy férfi és egy nő között soha nem lehet barátság? Akkor próbálj meg nem csak a farkaddal gondolkodni!

Már a szőrös ősember is tudta, hogy azért vannak különböző formájú és eltérő módon használható szerszámokkal megáldva a férfiak és a nők, hogy képesek legyenek együtt szaporodni. Ez tök szép teljesítmény egy ősembertől. Azonban az már gáz, hogy a 21. században is rengeteg olyan ember él még, aki csak a szexre és a fajfenntartásra tud fókuszálni, ha férfi és nő viszonyáról van szó.

Annak, aki mindenhol csak két lábon járó farkakat és puncikat lát, én meg is hagynám ezt az állapotot. Sok boldogságot nekik!

Viszont, aki egy picit is képes civilizált lényként gondolkodni, az biztos feltette már magának a kérdést, hogy valójában mennyire működhet a barátság férfi és nő között?

Forrás: iStockphoto/nd3000

Először is, azt azért az elején leszögezném, hogy valóban sokszor megesik, hogy a barátságnak mondott kapcsolat valójában csak az egyik (vagy mindkét) fél olcsó színjátéka. De ebben az esetben olyan gyáva emberekről beszélünk, akik a saját érzelmeiket sem merik vállalni. Szóval ne őket vegyük alapul!

Viszont mi van akkor, ha egy stabil személyiségű férfi és nő barátságát firtatjuk?

Szerintem alapvetően két lehetőség:

Talán az ösztöneink tehetnek róla, hogy a számunkra vonzó személyek társaságát keressük. Ezért az első és leggyakoribb helyzet az, amikor egy egymásnak vonzó férfi és nő barátkozik össze. És hogy miért működik ez? Mert nem a szerszámaikkal gondolkodnak, hanem a fejükkel. Az, hogy valaki ösztönösen vonzó neked, még nem zárja ki azt, hogy a barátod legyen. Hiszen, ha így lenne, akkor koedukált munkahelyek sem léteznének, mert még véletlenül egy tömeges orgia törne ki... Szóval elmondhatjuk, hogy az a férfi-nő barátság akkor is működhet, ha van fizikai vonzalom - ha a két fél képes elvonatkoztatni attól, ami a nadrágjában van.

Forrás: iStockphoto/Jacob Ammentorp Lund

A másik lehetőség pedig az az eset, amikor a férfi és a nő még fizikai vonzalmat sem érez egymás iránt. És, hogy miért kell egy maréknyi szerencse is egy ilyen barátság kialakításához? Mert bár a férfi könnyen bajtársaként tekint egy másik férfira, egy nő esetében ez nem megy automatikusan, és ha vonzalom sincs, akkor ez megnehezíti, hogy közel kerüljenek egymáshoz.

Tehát az lenne a logikus, hogy ha egy férfi és egy nő nem találják vonzónak egymást, akkor ők semmilyen formájú kapcsolatot nem fognak felépíteni. De mi civilizált lények vagyunk szerencsére. Ezért képesek vagyunk kapcsolatokat teremteni az ösztöneinken felülkerekedve is. Szerintem ilyenkor működik a legmegfelelőbben a barátság férfi és nő között.

Az ilyen barátságokra ráadásul fokozottan szükség van, mert, mint mondtam, egy civilizált világban bár valóban a fajunk fennmaradása még mindig prioritást élvező cél, de már tudjuk, hogy nem minden csak a féktelen dugásról szól. Éppen ezért, hogy a férfi és a nő jobban megértsék egymás világát, bizony képesnek kell lenniük olyan kapcsolatok kiépítésére is, amiknek nem csak a párzás vagy annak gyakorlása a célja. ;)

Barátság extrákkal - az exekkelhttp://www.she.hu/herself/20170406-baratsag-exszerelem-szex-megbantottsag-csalodas-mas-szemszog-erzelmek.htmlLehet-e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem?http://www.she.hu/nofilter/20161203-ferfi-no-baratsag-pszichologia-kutatas-kapcsolatok.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.