ajándék örömet okozni Dósa Eszter fáradozás meglepetés
Egy felmérés szerint állítólag tíz nőből egy olyan mértékű csalódást él át egy rosszul megválasztott ajándéktól, hogy az üzembiztosan veszekedéshez vagy szakításhoz vezet.

Tehát a randizás korai szakaszában egy srác a béna ajándékkal megfosztja magát a további randik lehetőségétől. Elég egy rosszul megválasztott rózsaszín plüssmackó vagy egy csokor krizantém - mert nem tudja szegény, hogy az nem randira, hanem temetőbe való. Ha a te elvárásaid is magasak ilyen szempontból, akkor sokkal nagyobbat csalódhatsz, és tulajdonképpen boldog pillanatoktól fosztod meg magad.

A férfiak túlnyomó része vaktában tapogatózik, ha ajándékvásárlásra kerül a sor. Hiszen ahány nő, annyiféle ízlés és igény, nincs általános recept. Még akkor sem, ha éveket töltünk el ugyanazzal az emberrel.

Forrás: Getty Images/Mbm Yapr

Több oka lehet annak, hogy nem a megfelelő ajándékot kapjuk szeretteinktől:

  1. Sok nő szerint a praktikus ajándék nem ajándék, de azért a férfiak inkább a praktikumra, logikus dolgokra vannak programozva. Lehet, hogy nem túl romantikus dolog mondjuk, egy jégkaparó. Ha viszont olyan szempontból tekintesz rá, hogy a párod észrevette, hogy a tiéd silány minőségű, és szeretné, ha nem bosszankodnál reggelente a jeges szélvédő miatt - akkor ez valahol mégis szívmelengető.
  2. Gyakran azért kapunk "béna" ajándékot, mert a másik túl kreatív szeretne lenni. És megmutatni, hogy mennyire klassz ember, hiszen jobban tudja, mire lenne szükségünk, mint saját magunk. Megbecsülésre vágyik. Ugyanezt jelenthetik a túl drága ajándékok, luxuscikkek is. "Ajándékoztam neked egy iszonyat menő cuccot, nézd, mire vagyok képes! Ugye szeretsz?"
  3. Vagy éppen az ajándékozó gyenge fantáziájának és szociális képességeinek köszönhető. Esetleg saját magából indul ki, hogy ő minek örülne, mert lövése sincs, hogy mire vágysz, és csak próbálkozik. Nem feltétlenül figyelmetlen és nemtörődöm, csak éppen ennyire képes.
Forrás: Getty Images/Chris Ryan

Egyszer nagyon régen az akkori párom megkért, hogy hunyjam be a szemem, amíg felöltöztet. "Most már kinyithatod" - mondta, én meg szembenéztem a tükörképemmel és a világ legcsúnyább ruhájával. Összefacsarodott a szívem, és elgondolkoztam, hogy mennyi fáradozás lehetett ebben, mert el kellett mennie kiválasztani, meg feltúrni a ruhásszekrényemet, hogy kitalálja a méretet. Imádtam azt a ruhát, mindig azt vettem fel, ha randiztunk, pedig igazán borzalmas egy darab volt. De amit szeretettel adnak, abból lesz a legdrágább kincs.

Mosollyal elfogadni egy ajándékot azt is jelenti, hogy elfogadod a másik embert.

Imádom a "csúnya" pulcsikat, és büszkén hordom őket. Magamra fújom azokat a parfümöket, amiket nem én választok - mert az illatukról eszembe jut az, akitől kaptam. Komolyan mondom, hogy soha, egyetlenegyszer sem csalódtam egy ajándékban sem, mert nekem valahogy minden tetszik, amit kapok.

A mai világban, amikor tényleg bármit megvehetünk magunknak, mert minden elérhető, az ajándék teljesen más jelentéssel bír, mint régen. Mert anno a teljesen hétköznapi tárgyak is luxuscikknek vagy nehezen elérhetőnek számítottak.

Próbáld meg egy kicsit más nézőpontból megközelíteni a dolgokat: az a másik ember gondolt rád, örömet szeretne okozni, és ezt próbálja valahogyan kifejezni feléd. És ez az, ami igazán számít.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.