szerelem párkapcsolat férfiak Herczeg Zsuzsa érzelem
A férfiak szeretetre éhes kiscicák. Még a nagy macik is. A kigyúrt és sportos csávók éppúgy, mint a vékonydongájúak. Mert mit is akar a férfi? Ölelést, dorombolást, bújást. Kedves szavakat. Simogatást. Odafigyelést, törődést. Soroljam még?

Van az a közhely, hogy csak az a bizonyos dolog vezérli őket: a szex a mozgatórugójuk. Az persze igaz lehet, hogy sokszor fel vannak húzva, de valóban ennyire egyszerűen működnének? Nem hinném. Ráadásul, ha csupán a saját kielégülésük lenne számukra fontos, miért figyeli olyan sok pasi árgus szemekkel, hogy jó volt-e neked? Merészebbek - esetleg bizonytalanabbak - meg is kérdezik. Vagy ezzel is csak az egójukat legyezgetik? Néhány esetben ez is meglehet. Én mégis úgy hiszem, a lényeg számukra is a lelki egymásra hangolódáson van.

Forrás: Shutterstock

A rosszfiúk is gyerekről és kutyáról álmodoznak

Egy kedves szó, egy meghitt pillanat sokszor többet ér nekik, mint egy gyors kielégülés. Vannak a szentimentálisabbak, akik bár kívülről rosszfiúnak látszanak, mégis romantikus filmjelenetről ábrándoznak. A kommandós például arról, hogy ha leszáll a gépe, a bevetések, a komor harctéri események után szavak nélkül ölelje át a kedves, és csak ennyit súgjon a fülébe: "Menjünk haza!" Azt akarja, hogy legyen egy hely, ahová hazatérhet. Így a következő jelenet, ami lepörög a fejében, az már a kutya és a gyerek - csupa egyszerű és banális történet. A katona is hétköznapi, polgári életet szeretne.

A tőzsdecápák sem csak a szexre harapnak

De nem kivétel ez alól a banki tisztviselő sem, aki a zűrös és az idegeket megviselő pénzügyi világ megpróbáltatásai és sikerei mellett nyugalomra is vágyik. És ebben nem a szexnek jut a főszerep. Persze azért az is fontos részlete élete filmjének, de a legnagyobb hangsúlyt mégsem erre helyezi.

Vagy a sportoló, aki napi szinten órákat mozog, így bár edzésben van, az esti programban mégis hangsúlyosabb neki egy ölelés, mint egy érzelem nélküli menet.

Forrás: Shutterstock

És hány olyan esetről hallottam, hogy a fizetős, piros lámpás helyeket is sokan csak azért látogatják, hogy kiönthessék a szívüket! Az általánosítások a legtöbb esetben nem állják meg a helyüket, ezért ne könyveljük el a férfiakat sem csupán ösztönlényeknek!

Minden boldog férfi mögött egy kedves, megértő nő áll

Azért, mert él bennük a fajfenntartó ösztön, még szükségük van egy odaadó és támogató nőre, aki dorombol nekik. Ezért nem csak az a mondás igaz, hogy minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll. A fentiek tükrében a férfiakról szóló bölcsességeket a következővel gazdagítanám: minden boldog és kiegyensúlyozott férfi mögött egy kedves és megértő nő áll.

Minden férfi egy cukorborsó - csak nem vallják be!http://www.she.hu/nofilter/20170419-ferfiak-erzelmek-tarsadalmi-elvarasok-titkolozas-parkapcsolat.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.