csókolózás Császár Zsanett érzékiség csók intim pillanat
Imádok csókolózni, úgy érzem, egész nap tudnám csinálni. Ez olyan számomra, mint egy kapu, amin keresztül beléphetek a másik belső világába.

A csók az egyik legérzékibb és legizgatóbb dolog a világon; a közelség csúcsa. A szexhez nem mindig kell emóció. Két ember úgy is kerülhet intim helyzetbe egymással, hogy nincs köztük sem szerelem, sem kötődés. Nem tagadom, velem is előfordult már, hogy csak a fizikai kielégülésre hajtottam, és az ilyen aktusokban általában nem volt helye becézgető szavaknak meg romantikus smacizásnak. Vagy ha mégis, azt csak a pillanat heve szülte.

Hiányzott belőle a valódi érzelem és az őszinteség.

Forrás: Shutterstock

Az én fejemben a csókolózás más szintre kerül, és abból az érzésből táplálkozik, hogy elfogadom a másikat olyannak, amilyen. A testét, a lelkét, mindenét. A csók egy kitárulkozó és befogadó pillanat, és olyan intimitás árad belőle, amit sokszor még a legtökéletesebb együttlét sem képes felülmúlni. Akit szeretek, azzal a szeretkezés fantasztikus élmény. Ez a párkapcsolat fontos összetevője, de talán ennél is fontosabb a csókolózás. Miért? Mert erősíti a társadhoz való kötődést, és romantikus hangulatot teremt - de nem feltétlenül a szexhez.

Amikor az ajkam a másikéra tapad, nincs semmi, ami mögé elbújhatok. Paradox módon ilyenkor vagyok a legsebezhetőbb, mégis a legintenzívebben önmagam. Ez az élmény jelenti számomra az igazi intimitást. Hisz közben rálelhetek a másik titkos részeire, és előbújik belőlem az a boldog énem, aki nem fél megélni a teljességet.

Forrás: Shutterstock

Ennek a lélekjátéknak a művészetét valószínűleg életem végéig tanulni fogom. Ahány párkapcsolat volt az életemben, annyiféle csókba kóstoltam bele. Volt érzéki, védelmező, felfedező, váratlanul elcsattanó, szenvedélyes... ha utólag visszagondolok, pontosan emlékszem, melyiket kitől kaptam. Nagyon jó érzés ezeket felidézni!

Azért azt bevallom, hogy az elmúlt években rengeteget változott bennem a csók státusza, és a férfiakkal való kapcsolataim sem ugyanarra a kaptafára készülnek. De abban biztos vagyok, hogy a csókolózás bizonyos értelemben intimebb lehet a szexnél.

Csókolj meg, és megmondom ki vagy!http://www.she.hu/herself/20170519-rossz-csok-csokolozas-elvezhetetlen-csoktudas.htmlA tökéletes csók egyértelmű jeleihttp://www.she.hu/herself/20171002-tokeletes-csok-erzelmek-kekesi-laura.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.