illúzió tökéletes karácsony Makra Flóra Emese
A karácsonyi rémháziasszony előfordulási helye: családi kör, általában minden év december hónapjában. Az agresszívebb fajta már októberben, sőt szeptemberben is felbukkanhat.

Alapvetően a családdal él, de csak amíg vissza nem zavarják odújába, vagy amíg be nem teljesíti élete célját, a Karácsonyt. Az agresszív kis sárkányok sokszor már a szentestére kifulladnak - s már-már görög tragédiába illő módon a minden családtagjuk életét megkeserítő TÖKÉLETES ünnepi hangulatuk martalékává válnak.

Forrás: Shutterstock

A jó megfigyelő már korán észreveheti a karácsonyi házisárkány megjelenését. Ő az, aki októberben:

  • Szokatlan sütési és főzési dömpingbe kezd: új süteményeket, ételeket próbál ki, ezzel próbára téve azokat, akik csak simán szeretnének egy melegszendvicset összedobni a konyhában.
  • Egy péntek esti uzsonnára is Wellington-bélszínt és hozzá lazac kosárkát készít. Meg persze természetesen desszertnek három tortát.
  • Hosszú órákra eltűnik a pincébe/padlásra, takarítást színlelve, de valójában a karácsonyi díszek előkeresése, elemcsere és mű hó tesztelés céljával.
  • Teljes generálban kitakarítja a lakást, legalább kétszer.

A házisárkány novemberben élesbe kapcsol, ekkor végzi el a támadása nagy részét. Egyre több helyen láthatóvá válik a keze nyoma, és már hadsereget is szervez:

  1. Ekkor már mindenkinek megvette a karácsonyi ajándékot, és mások figyelmét is előszeretettel hívja fel erre. Emlékezteti a körülötte élőket, hogy ha még nem vettek semmilyen ajándékot, akkor már igazából mindennel elkéstek.
  2. Nekilát a fonalak kiválasztásának, az alvó rokonok titkos leméregetésének, fejméretük, ideális pulóverhosszuk kiderítésének, gardróbjuk átkutatásának.
  3. Minden létező sarkot feldíszít. A kertben sorakoznak a világító szarvasok és a Télapó a szánnal. A bejárati ajtón "SWEET XMAS HOME" feliratú, télbe öltöztetett koszorú díszeleg, a bejáratnál kis csengő, a plafonon fagyöngy. Az ablakokon kívül és belül égősor. Komolyabb példányoknál a falon kívül és a kerítésen végig is.
  4. A lakásban minden asztalkán különböző, a legújabb dekorációs technikákat és divatot felvonultató asztaldísz. Összesen minimum 4 adventi koszorút helyez el különböző helyiségekben, nem felhívva rá a házban vele élő, normális karácsonyra vágyó ellenségek figyelmét.

A karácsony réme decemberre pörög úgy túl, hogy teljesen elveszíti utolsó kapcsolatát is a külvilággal és a realitással. Alig alszik - legfeljebb csak egy-két percet a postán, sorban állva, amíg feladja szeretteinek a gondosan kiválasztott és bűntudatot ébresztően megírt karácsonyi üdvözlőlapokat.

A Tökéletes Karácsonyfa érdekében a szeptemberben már kiválasztott és előre lefoglalt fenyőt az ünnep előtt két héttel kivágatja, hazaviszi és éjjelente próba díszíti.

Forrás: Shutterstock

December 23-án minimum kettő, 24-én minimum 5 idegösszeomlással "szórakoztatja" összegyűlt szeretteit. A vacsorára már nem emlékszik. Egy pohár bort kap nyugtató gyanánt egy rokontól, akit nem ismer meg.

És míg a szörny betakarva, legyőzötten alszik a Reszkessetek betörők első részére a nappaliban, az egyik ünneplő közel merészkedik. Kicsavarja kezéből a mobilt - amiben egy tökéletesen befotózott karácsonyi Facebook bejegyzés értesítése villog -, és lenémítja. Aztán a többiekhez csatlakozva körbeállja a fát, és halkan énekelnek, hogy fel ne ébresszék a meghitt hangulat dallamaival az édesen alvó házisárkányt.

Békés karácsonyi ünnepeket kívánva: egy elvonón lévő, 2015-ös karácsonyi kis rémháziasszony.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.