összeesküvés Pónya Papp Andrea teóriák
Úgy tízéves koromig abban hittem, hogy egy óriás hátán élünk. Mindenre volt magyarázatom: földrengésekre, hurrikánokra, sőt még az óceánokra is. Azokról például azt gondoltam, hogy az óriás a vállára vetve hordja a zsákokat, és ettől vízhólyagok keletkeztek a bőrén.

Ezt csak azért írtam le, hogy nyilvánvaló legyen: nekem is voltak bolond elképzeléseim. De mára kinőttem a gyermeki fantáziám mesevilágából, és a tudományban hiszek. Az elméleti síkon felvetett problémák empirikus bizonyításában meg a józan paraszti észben.

Ezért amikor azt látom, hogy vannak emberek, akik kiakasztott gégével nyelik az áltudományos maszlagokat, és az ezoterikus bullshit varázsszőnyege repíti őket, nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Bár a lista végtelennek tűnik, íme, öt dolog, amitől tutira ledobj az agyam a láncot:

Forrás: Shutterstock

Laposföld hívők

Ez az elmélet már olyan magasságokba jutott, hogy nemrégiben megrendezték a Lapos Föld Nemzetközi Konferenciát is Amerikában, ami olyan sikeres volt, hogy jövőre is megismétlik. Ők abban hisznek, hogy a Föld valójában korong alakú, és a korong peremén egy hatalmas jégfal található. Emiatt van az, hogy soha emberfia nem tudta még a széléről lelógatni a lábát a semmibe, és a macskák sem löktek még le onnan semmit. A legfőbb érvük a geoid alakú Föld cáfolatára az, hogy "Ha a Föld forog, miért nem érezzük?"

Az, hogy az ember az egyenes vonalú, egyenletes sebességű mozgás érzékelésére képtelen, és hogy csak a gyorsulást és lassulást érzékeli a testére ható fizikai erők miatt, szerintük csak egy kitaláció, amivel egy titkos csoport manipulálja az egész emberiséget. A laposföld hívők feladata az, hogy megmentsék ezt a csodálatos lapos bolygót ettől a nagyhatalmú titkos csoporttól. Anyám borogass...

Szuperkaja - csak egy városi legenda vagy valódi csodaszer?http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170406-szuperkaja-chia-mag-tudokles-bukas-kaposzta-egeszseges-gasztro-varosi-legenda.htmlEl ne hidd, hogy ez a termék “zöld”! - A nagy greenwashing átveréshttp://www.she.hu/nofilter/20161125-zold-termek-greenwashing-zoldfestes-kornyezetbarat.html

Oltásellenesek

Az elmúlt két év során súlyos kanyarójárvány alakult ki Romániában, több mint háromezren fertőződtek meg, és idén februárra már 16 halálos áldozata volt. Főleg csecsemők és kisgyermekek. Mivel egy járvány nem ismer határokat, így Makón is történtek megbetegedések, de az átoltottságnak hála, nem halt bele senki. A kanyaró elleni védőoltás évtizedek óta a rendelkezésünkre áll, ennek ellenére a WHO adatai szerint a világon naponta több százan halnak bele a kanyaróvírus okozta szövődményekbe.

Az oltásellenes szülők szerint a vírus elleni vakcina autizmust okoz - ám erre a mai napig nincs tudományos bizonyíték. És azt meg csak elengedik a fülük mellett, hogy nem az oltás okozza, hanem csak pont abban a korban válik diagnosztizálhatóvá az autizmus, amikor az oltásokat szokás beadni...

Forrás: Shutterstock

Grabovoj-számsor

Grabovoj szerint minden testi, lelki baj okozója az, hogy felborul a bioenergetikai rezgés harmóniája az emberben. De semmi vész, mert ezt helyre lehet zökkenteni az általa megadott számsorokkal. Mindenre van megoldás: látás helyreállítására, kérdések és problémák megoldására, közlekedési balesetek megakadályozására vagy a megvilágosodásra. Őszintén be kell vallanom, hogy vannak olyan számsorok, amelyekben még én is hiszek. Például a személyes gyógyító számsoromban vagy a jóléthez vezető számsorban. Az előbbi a TB számom, az utóbbi pedig a bankszámlaszámom. :)

De ne nevessünk önfeledten: Grigorij Grabovoj legnagyobb rajongótábora Magyarországon van.

Homeopátia

Ezt a bekezdést a homeopatáktól ellesett trükkel írom le. Ahogy ők a hatóanyagokat hígítják fel, én a szöveggel tettem ugyanezt:

Az.....................és..................semmi.............?...................Viszont............meg............tökéletes.................

legfőképpen..................stb.........!...........hallelúja.

Így nem sokat ér, ugye?

Forrás: Shutterstock

Oxigénnel dúsított víz

Hagyok egy kis időt, hogy ezt végiggondold. O-x-i-g-é-n-n-e-l d-ú-s-í-t-o-t-t v-í-z. Ugye? Akkor is fura ez, ha valakinek nincs kémikusi végzettsége, és csak annyit tud, hogy az oxigént egyedül a tüdőhólyagocskák tudják felvenni, a bélbolyhok nem. Nem is ragoznám tovább...

Einstein azt mondta: "A világon két dolog végtelen. A világegyetem és az emberi hülyeség." Már ebből a mondatából tudni lehet, hogy ő tényleg egy igazi zseni volt, mert amikor ezt mondta, akkor még nem is volt internet, hogy naponta szembesülhessen a saját igazával.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.