támogatás nélkül Lippai Flóra álmok önmegvalósítás
Ha beteljesítetted azt a kispolgári életformát, amit anyád neked szánt, akkor ez cikk nem neked szól. Na jó, azért elolvashatod, lehet, hogy rád fér.

Még a legkritizálóbb, legalkalmatlanabb szülő is jót akar a gyerekének, ez genetika, fajfenntartás. Az már más kérdés, hogy ez általában nem jön össze. Te énekesnő akarsz lenni, ez az álmod, minden nap ez lebeg a szemed előtt - és mégis anyád lesz az első, aki le akar róla beszélni.

És ez sajnos az ő oldaláról teljesen jogos, hiszen biztonságban akar téged tudni. Az énekesi/színészi/műsorvezetői pálya nemhogy nem jövedelmező, de nagyjából stabilabb anyagi biztonságot jelent, ha lottózol. Egy aranyos, megbízható férj, egy középszerű, de tűrhető irodai munka, egy muskátlis családi ház jól beriasztózva - ez a szüleid álma.

Forrás: Shutterstock

A te álmod viszont gondolom valami egészen más. Elmesélheted te lelkesen, hogy mész önkénteskedni Indiába, ebből anyád csak annyit fog levonni, hogy téged minden nap meg fognak erőszakolni. Ettől függetlenül neked még így is a magad útját kell járnod, néha akár az ésszerűség határain kívül is.

Lesz időd helyrehozni? - Önmegvalósítás és önzőséghttp://www.she.hu/kultur-mi/20170520-varoterem-rovidfilm-onzo-onmegvalositas-inka-peru-diossi-gabor-hegyi-barbara-kisfilm.html

Ráadásul a seb, hogy a szüleid nem támogattak (nem anyagilag, hanem lelkileg), akár a felnőtt életedre is rányomhatja a bélyegét. Kezded észrevenni, hogy még mindig a középszerű munkahelyeden robotolsz a közepes fizetésedért, amiből ugyan kényelmesen megélsz, feltéve, ha nem raktál félre egy fillért sem. Az álomkarrier pedig csak nem akar beindulni, mert nem teszel érte, de hát téged nem is támogat senki.

A baráti sörözések ritkulnak, a sztorik egyre laposabbak, a "Mi újság?" kérdésre pedig egyre gyakrabban a "Semmi különös." a válasz. Az elszürkülés szép lassan teret nyer a mindennapjaidban. Pedig milyen jó lenne valami izgalmas kalanddal előállni! "Múlt héten találtam egy akciós repjegyet Görögországba, és a hétvégére kiruccantam búvárkodni egyet Korfu mellé." Ez már egy hangyányit jobban hangzik.

Forrás: Shutterstock

Hiszem, hogy ebből van kiút, akár családi/baráti támogatás nélkül is. Az első lépés, hogy eleged legyen a saját középszerűségedből. De úgy igazán, kapjon el az agyérgörcs! A második, hogy engedd el a sok félelemkeltő és demotiváló megjegyzést!

Néhány örök klasszikus:

  • Ebből ma már nem lehet megélni!
  • Na és hogy fogod megcsinálni? Hagyjuk már!
  • Menj inkább biztosra!
  • Minek ábrándozol ilyen hülyeségekről?

A titok, hogy lépésenként haladj, írj rövid-, közép- és hosszú távú célokat, hogy ne csak úgy kallódjon az időd! Minden lépésedre légy büszke, hiszen azon kevesek közé tartozol, akik a saját útjukat járják, és nem restek rengeteg energiát beleölni a terveikbe!

Közben természetesen mindenki próbál lebeszélni, őrültnek néznek, vagy féltenek. Ne ijesszen meg! Persze érdemesebb több lábon állni, de munka után a te döntésed, hogy leülsz macskás videókat nézni, vagy te gyártod a menő tartalmat. Klisésen hangzik, hogy egyszer élünk, de nem véletlen olyan elcsépelt kifejezés. Mert a be nem teljesült vágyak, ha csak álmokként maradnak meg, kísérteni fognak. Az aggódó édesanyádat nem, a józan barátaidat nem, de téged igen.

Szóval, ne haragudj a szüleidre, hogy nem támogatnak! Féltenek, és elsősorban ez a dolguk. De ha te tudod, hogy mit akarsz, akkor igenis tedd meg a szükséges lépéseket! Megfizethetetlen érzés, amikor úgy nyersz, hogy végig árral szemben eveztél.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.