agy kikapcsolódás Dósa Eszter női gondolkodás
A férfiaknak valahogy sokkal könnyebb hátradőlni, és nem csinálni semmit, csak bámulni maguk elé. Nyomkodják a távirányítót, mint egy zombi, de a több órás horgászat is hasonló tevékenység.

Én néha nagyon sajnálom, hogy nekem nincs "semmi doboz" a fejemben, mint a férfiaknak. Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy milyen is lehet az, amikor megkérdezik, hogy mire gondolsz, azt mondom, hogy semmire, és valóban ez az igazság.

A női agy össze-vissza van huzalozva, állandóan 80-90%-on pörögnek az agyi tevékenységek egymással párhuzamosan, meló, gyerekek, háztartás, barátnők, feladatok. Gondolatban mindent előre megtervezel, minden lehetséges végkimenetellel. Mintha egy okostelefonon állandóan egyszerre futna az összes létező applikáció. Amint bezársz egy ablakot, megnyílik helyette egy másik, és nem tehetsz ellene semmit. Nem kapcsolhatod ki, mert azonnal beindul magától.

Forrás: Shutterstock

Mi, nők, általában képtelenek vagyunk igazán relaxálni. Ha egy nő elmegy kiszellőztetni a fejét, akkor abból általában gondolkodás lesz, nem üres fej. Ha hátradőlünk semmit tenni, akkor elkezd pörögni az agyunk, és azt vesszük észre, hogy tele van a fejünk gondolatokkal, akár szerelmes ábrándokkal, akár agyalással, akár megoldandó feladatokkal.

Pedig az agynak is szüksége van pihenésre, akkor is, ha ez nem is olyan magától értetődő, mint a testi fáradtság esetén. Néha le kell, hogy álljon feltöltődni egy kicsit. Ezért muszáj tudatosan odafigyelned, hogy leállítsd a gondolatáradatot.

Énidő: fogadjunk, hogy rosszul csinálod!http://www.she.hu/nofilter/20170208-enido-eletmod-belso-harmonia-eletkedv-feltoltodes-magunkra-forditott-ido.html

Ne furdaljon mindig a lelkiismeret, ha halomban áll a mosatlan, vagy másnap lesz egy fontos prezentációd vagy vizsgád! Minél feszültebb a helyzet, annál nagyobb szükség van egy kis jól megérdemelt lazulásra. Csak egy-két órára - az még nem a világ.

Ha már az agyadat nem tudod magadtól kikapcsolni, akkor keress valamit, amibe belefeledkezhetsz! Ilyen lehet egy izgalmas film vagy könyv, de egy ezer darabos puzzle is válthat ki hasonló hatást vagy bármi, amire nagyon kell koncentrálni, és ami mellett képtelenség, hogy elkalandozzanak a gondolataid. Ilyenkor órákra megszűnik a külvilág.

Ha már nekünk nem adott a természet "semmi dobozt", keressünk valami hasonló megoldást, ami ezt pótolhatja! Ha a férfiak rendszeresen használják, és ki tudnak kapcsolni tőle, akkor nem lehet olyan rossz dolog.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.