párkeresés igazi Tóth Zsuzsa különbség csók
Pár hónapja flangáltam a városban. Többször is belebotlottam egy idős bácsiba, és egyszer valahogy beszélgetni kezdtünk. Azt mondta, adna nekem egy kéretlen jó tanácsot, amit egy 67 telet megélt embertől talán elfogadok:

"Nem az a lényeg, hogy hány évet élsz, hanem az, hogy ezalatt az élet alatt mennyi csókot adsz, és mennyit kapsz." Majd fogta magát, és szó nélkül ott hagyott, még azelőtt, hogy bármit reagálhattam volna.

Azóta is sokat kattogok ezen, és arra jutottam, hogy nem mindegy, milyen csókokról beszélünk. Én nem akarok már "csak" csókokat adni és kapni. Én IGAZI csókokat akarok! Ami mögött az van, hogy szeretlek ma, holnap és évek múlva is. Nekem már nem kell olyan, amit megalkuvásból adunk. Nem akarok eszetlen, egyéjszakás kalandok előtti smárolásokat sem, amik pusztán a pár óra dugás ígéretével kecsegtetnek.

Forrás: Shutterstock

Felületi kezelések ezek olyan sérülésekre, amiket az évek során összeszedünk. És amiknek a nyomai még mindig ott díszelegnek rajtunk. Kegyes hazugságok, mint amikor a gyerekemnek bibije lesz, gyógypuszit adok rá, és azzal hitegetem a kölyköt, hogy ettől majd pikkpakk meggyógyul. Nem fog...

Nőként azonban piszok nehéz belőni a határokat, megtalálni a helyes mértéket. Hány lépést tegyél egy igazi csókért, vagy tegyél-e egyáltalán? Ha lépsz is, ugyan mekkorát? Hogy őszinte legyek, ez nekem egyáltalán nem tetszik. Ha feltűnik egy férfi, szinte már alap elvárás lett kérem, hogy vadul jelelj neki. A legtöbb sajnos vérszegény bevállalni a kezdeményezést, csak a biztosra akar menni. Ha pedig nőként lépsz? Atyaég... Hát mi vagy te?! Érted nem kell harcolni?! Naneeeee! Hát az ilyen "nő" nem kell! A semmi sem jó klasszikus esete, ha van sapka, az a baj... ha nincs sapka...

A tökéletes csók egyértelmű jeleihttp://www.she.hu/herself/20171002-tokeletes-csok-erzelmek-kekesi-laura.html

És mint nő, várod, hogy valaki elkezdjen küzdeni érted, a jelenlétedért, a szerelmedért, de végül meglátod, hogy majd neked kell kinyírni a sárkányt és kimászni a toronyszobából. Mert ha egy kisbirka türelmével vársz, jól rácseszel. Mert surranó pályán megérkezik egy nálad szebb, jobb, okosabb - és ami lényeges -, némileg erőszakosabb csaj, aki nem agyal annyit, mint te. Nem filozofál a helyes mértéken, és nem törődik a holnappal, csak a ma csókjait akarja elvenni, elrabolni, ellopni. Kettőt sem pislogsz, és már vitték is a lovagod, te pedig lesheted őket a toronyszoba ablakából, ahogy elvágtatnak a csudi romantikus naplementébe.

Forrás: Shutterstock

Lásd már be végre! Akitől IGAZI csókot kaphatsz, azt nem fogja érdekelni sem a szebb, sem a jobb, sem az okosabb. Sőt! Ő kezdeményezni is fog, mert férfiként kevés dologtól fél, de attól, hogy elveszíthet, na, attól nagyon.

Nem kockáztat, nem töketlenkedik. Pedig nem vagy tökéletes, ahogy ő sem az, és együtt sem lesztek azok soha - ne legyenek illúzióid. A szeretet nem a tökéletességről szól. Tudom, hogy nehéz a türelem csomagja, hogyne tudnám! Mintha millió évet vártam volna, millió kilométerre az IGAZI csókjaimtól.

A végtelennek tűnő úton pedig már millió darabra zúztak szét, de ahogy a bölcs mamám mondaná: "Amit a hátadra írtak, azt nem kerülheted el!" Így őt sem fogod. És ő sem téged. Szóval nyugi, a társad meg fog érkezni, a sárkányból pedig csinálj ölebet! Nem kell kinyíratni a szerelem bizonyítékának, a szíved nem fog hazudni - és az épp elég lesz.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.