viselkedés szégyen Laczó Adrienn turista magyar
Bárhol is jársz a világban, 90%-os biztonsággal meg tudod tippelni, hogy a vadul (és indokolatlanul) fotózó emberke japán. A szandált zoknival viselő német, a tüchtig, modern szemüvegkeretes, idős pár pedig északi. Na most, minket, magyarokat is pont ugyanígy fel lehet ismerni az alábbiakról - természetesen az olvasók minden esetben kivételek, beleértve a cikk íróját is.
  1. Szégyenérzet nélkül alkalmazzák az angolórán (nem) tanultakat, és minden elképzelhető nonverbális kommunikációs eszközt segítségül hívnak a hézagok kitöltésére. Főleg a hangerőt. Hiszen ha hangosan és tagolva mondod, akkor biztosan meg fogja érteni...
    Forrás: Shutterstock
  2. A szállodában és úgy egyáltalán bárhol, ahol ingyen kaja van: telipakolják a tányérjukat - jelentősen több kajával, mint amit meg tudnak enni. Aztán a kifejezett kérés ellenére is tízórait csomagolnak szalvétákba. Majd persze menetrendszerűen rosszul tolerálja a bélflórájuk az egzotikusabb ízeket.
  3. Cifra káromkodással jeleznek minden gikszert, örömöt, felháborodást és rácsodálkozást.
  4. Ugyanígy minden szituációt egy annak megfelelő alkoholos itallal kísérnek.
    Forrás: Shutterstock
  5. Rendelkeznek azzal a mások számára elsajátíthatatlan képességgel, hogy egyenetlenül, mégis roston sült kacsává égjenek a napon. Mondhatnánk, hogy csak azért, mert nem kenik magukat naptejjel, de ez annál több, ez egy szuperképesség.
  6. Minden szir-szart összevásárolnak, majd mindent magukra aggatnak a hazafelé útra - még azt is, amit az előző pontban ecsetelt leégés miatt nem lenne tanácsos.
  7. Még az oroszoknál is előbb verik ki a vendéglátóknál a biztosítékot, pedig erős a mezőny.
    Forrás: Shutterstock
  8. A repülőkön 100 ml-es folyadékhatár? Ugyan már! Ők ilyenről még nem hallottak. Emiatt a fél neszesszerük a kukában végzi, és innen pedig máris ugorhatunk a 3-as ponthoz.
  9. Tolakodnak, intézkednek, levegőt alig vesznek, úgy reklamálnak. Na, és persze a terepfelmérés és akklimatizálódás után elkezdődik a folyamatos dicsekvés a többi magyarnak az otthoni javaikról, hogy milyen jól megy, nem jelent gondot kijutni Törökbe meg Olaszba. Csoporton belül megindul a klikkesedés, Ferihegyen megtörténik a könnyes búcsú, majd kezdetét veszi az égési sérülésekből való regenerálódás. És ez alatt nem csak a bőrüket értem.

Laczó Adrienn

Te tipikus magyar turista vagy? - Az utazás-nácik vesszőparipájahttp://www.she.hu/herself/20161202-tipikus-magyar-turista-utazo-utazas-utazos-blogok.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.