csábítás nők Greta May férfiak női mellek
A női mell mindig is a csábítás szimbóluma volt. De vajon tényleg annyira sokat jelent a férfiaknak? Befolyásolja párválasztásukban, hogy milyen egy - egyébként számukra tetszetős - hölgy mellének a nagysága vagy formája? Vagy épp mi, nők vagyunk azok, akik túldimenzionáljuk ennek jelentőségét?

A középkorban nagy divat volt szabadon hagyni a kebleket. Szinte minden hölgy "kitette, amije volt", épp ezért nem számított különlegességnek a látvány. Napjainkban szintén hordhatóak - akár a mindennapos öltözködés során - a mély dekoltázsú felsők, mégsem mindenki nézi ezt jó szemmel.

Sok csajban azonnal bekapcsol a riasztó, ha valamelyik nőtársa túl hangsúlyosan helyezi középpontba az "ikreket". Ugyanis konkurenciát látnak benne. Mintha a cicik mutogatása egyértelmű jele lenne annak, hogy az illető "vadászni" indul.

Forrás: Shutterstock

Ilyenkor a hozzájuk tartozó pasik jobban szemmel vannak tartva. Nehogy a "szégyentelen cafka" kivesse rájuk a hálóját. Pedig nem csak a pasiszerzés miatt vehet fel valaki kihívó ruhát. Van, aki szexisen érzi jól magát a bőrében, vagy csak megtetszett neki egy divatos felső. Vagy az önbizalomhiányukat akarják orvosolni ezzel.

Egy ismerősöm, akit mindig is frusztrált a túlsúlya, rájött, hogy mélyen dekoltált felsőkben végre odafigyelnek rá, és udvarolnak neki a férfiak. Azóta ilyenekben jár. Boldog és magabiztos. Korábban is vonzó volt, csak épp nem hitt magában. Ő ezt a trükköt használta fel arra, hogy felszabaduljon.

Való igaz, hogy a férfiak figyelme könnyen megvásárolható egy cicivillantással. Kérdés azonban, hogy az ilyen jellegű figyelem mennyire tartós, és milyen szándékú... Hiszen ilyenkor nem téged, mint személyt vesznek észre, csak egy testrészedre fókuszálnak. Ami azért elég kis része a lényednek - akármilyen nagyok is a melleid. Ráadásul sok pasi hajlamos a mély dekoltázst úgy értékelni, mint felhívást keringőre. Mintha amiatt, hogy nem nyakig begombolkozva jelensz meg valahol, azzal azt kommunikálnád, hogy bármire kapható vagy. Füttyögnek, beszólogatnak, mint a matrózok az utcalányoknak.

Forrás: Shutterstock

Persze lehet, hogy ilyenkor egyszerűen csak egy másik szervük veszi át az irányítást az agyuktól, és nem is gondolkoznak. Viszont ez az állapot nem feltétlenül nyitja meg az ajtaját a kulturált ismerkedésnek. Tehát - ha a figyelemfelketés a célod - nem árt megfontolni, hogy tényleg ez-e az, amire vágysz.

"Nézd, hogy kipakolta a csöcseit!”http://www.she.hu/herself/20170403-mellmeret-nagy-cici-dus-kebel-testi-adottsag-hatranyok-kellemetlenseg.html

Aztán ott a méret kérdés. Úgy tűnik, manapság a nagy mellek divatját éljük. Sok olyan fotómodell és celeb van, aki a nagyobb siker reményében vállalja a szilikonbeültetést. Ugyanakkor a több ezer férfi által bálványozott, ismert színésznők nagy részének eredetiek a mellei. Mi ez, ha nem ellentmondás?

Jöjjön hát a dús szilikontenger? Vagy maradjon pici a cici?

Szerintem ez a sok hűhó a mellek körül valójában csak látszat. Én legalábbis még nem ismertem hús-vér férfit, akinél kizáró ok lett volna bármilyen méret vagy forma, ha egyébként tetszett neki a leányzó. Persze a reklámok és a média által generált "műanyag" világ más képet sugall. Ennek azonban kár bedőlni. Alma, körte, kicsi vagy nagy - a férfiak imádják.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.