szerelem Greta May párkapcsolat ígéret káros
Egy szerelem kezdetekor sokan ellenállhatatlan késztetést éreznek, hogy hangzatos fogadalmakat tegyenek. Pedig némelyik "Beszéljük meg előre, hogy mi sosem/mindig..." kezdetű mondat többet árt, mint használ.

Először is azért, mert sokszor csak a pár egyik fele teszi meg őszintén a nagy ígéreteket. A másikból szinte "kicsikarják" azokat - túl nagy súlyokkal terhelve az induló kapcsolatot. Másrészt azért, mert vannak dolgok, amiket - bármennyire elszántan is szeretnéd - nem biztos, hogy sikerül betartanod.

1. "Fogadjuk meg, hogy sosem csaljuk meg egymást!"

Bár jó esetben mindkét fél ezzel a szándékkal fut neki egy kapcsolatnak, mégsem érdemes a fenti mondatot elrebegni egy romantikus, holdfényes éjszakán. A legtöbb megcsalás ugyanis nem tudatos döntésből fakad. Van, hogy spontán, egy eszeveszett pillanat eredménye - mondjuk, ha egy bulin részegen megcsókolják a párodat, és ő az események sodrásának hatása alá kerül. És van, hogy szerelmes lesz valaki másba... Ez hatalmas érzelmi kavalkáddal jár, és épp az irántad érzett szerelmét kérdőjelezi meg - jó esetben - időlegesen.

Forrás: Shutterstock

Ha ilyenkor belső tartása és a kapcsolatotok melletti elkötelezettség alapból nem tartja vissza, akkor nem marad hűséges azért sem, mert erre egykor ígéretet tett.

2. "Sosem fogunk haragudni egymásra!"

Dehogynem! Még akkor is, ha az első hónapokban lehetetlennek tűnik. Előbb-utóbb a legnagyobb szerelemben is kenyértörésre kerül a sor. Haragudni pedig sokszor épp arra tudunk a legnagyobb szenvedéllyel, akit a legjobban szeretünk. A fenti ígéret helyett inkább próbáljatok konkrét határokban megegyezni: mi az, amit nem tesztek, akkor sem, ha épp nagyon mérgesek vagytok a másikra. De ez is inkább iránymutatásnak tekintendő, mint ígéretnek. Az indulat hevében ugyanis sok minden megdőlhet.

Vigasztalásul tartsd szem előtt: az, hogy kiabál-e valaki haragjában, semmiképp sem a szerelme hőfokáról árulkodik. Inkább a magával hozott konfliktuskezelési megoldásokról.

Forrás: Shutterstock

3. "A mi szerelmünk örökké fog tartani!"

Ez a legaranyosabb mondat, ami elhangozhat fiú és lány között - ha 13 évesek. Érett felnőttként azonban tisztában kell lenni azzal, hogy ha valamire nincs garancia az életben, akkor az a szerelem. Sosem tudhatod előre, mi változik a másikban - vagy akár benned - az évek során. Van, hogy 100 éves korotokig kitart az érzés, és életetek végéig egymás sorsának részesei lettetek. És előfordul, hogy egyszerűen elmúlik. Mindkettő benne van a pakliban.

Az a normális, ha hiszel benne, hogy a szerelmetek örökké fog tartani, de fogadkozással ezt sajnos nem lehet befolyásolni.

Hangzatos ígéretek helyett célszerű sokat és őszintén beszélgetni arról, ki mit - és hogyan - szeretne kapni a közös élettől. Megismerni, elfogadni és alkalmazni egymás szeretetnyelvét. Ezek azok a dolgok, amik közelebb vihetnek az áhított "ásó-kapa-nagyharang"-ig tartó kapcsolathoz.

Dr. Gary Chapman és az 5 szeretetnyelvhttp://www.she.hu/nofilter/20170331--dr-gary-chapman-antropolohus-szeretet-kifejezes-szeretetnyelv-szavak-szivesseg-ajandekozas-ido.html
Még több cikk Gretától!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Greta stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy ne olvass tőle még többet. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.Forrás: Szabó Gábor

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.