támogatás Jónás Zsófi férfiak lelki egyensúly érzések
A férfiakat gyerekkoruktól fogva úgy nevelik, hogy ne nyavalyogjanak, ha baj van. Ők a nap 24 órájában a rendíthetetlen bástyák - érzelmek nélkül. Ha felmerül egy probléma, oldják meg és kész!

Ez nagyon egyszerűen hangzik, csak sajnos nem az. Bármily meglepő, a férfiaknak is ugyanúgy szükségük van lelki támogatásra, mint nekünk, nőknek. Ebben nincs semmi különbség férfi és nő között. Maximum annyi, hogy ők ezt nem hangoztatják. Mert egy férfi erről nem beszél. Vagyis inkább erről sem. Mégis nagyon fontos lenne, hogy mi, nők, ezt elfogadjuk, és ne ostorozzuk őket emiatt.

Más nők...

Amióta világ a világ, a pasik megnézik a nőket. Igen, akkor is, ha boldog párkapcsolatban élnek, és éppen életük szerelme lépked mellettük. Nem azért, mert el akarják hagyni, vagy, mert a következő félrelépést tervezgetik. Ez egyszerűen egy ösztönös reakció. A férfiak ugyanis vizuális típusok, szükségük van külső ingerekre. Teljesen feleslegesen emiatt összeveszni velük!

Forrás: Shutterstock

A férfi énidő

Manapság nagyon divatos az énidő. Sok nő vesz egy forró fürdőt, vagy olvas el egy jó könyvet. A lényeg, hogy nyugodt körülmények között magukra fókuszálhassanak. De mi van a férfi énidővel? Bizony, nekik is szükségük van rá! Nekik is ugyanúgy ki kell szellőztetni a fejüket, mint nekünk, csak ők ezt máshogy teszik. Zombikat ölnek a tv előtt, autóversenyeznek a tableten, vagy a kocsijukat bütykölik. Ezek a "semmittevések" nagyon fontosak, mert így tud kikapcsolni az agyuk. Ne vedd el tőlük ezt az időt!

A férfiak törékeny egója

Köztudott, hogy a férfiak egója nagyon törékeny. Fenntartásához pedig szükségük van valamire, amire büszkék lehetnek. Ez lehet a munkahelyükön elért siker vagy egy sportteljesítmény. De valaki arra büszke, hogy megépítette álmai motorját, vagy, hogy a fél világot legyőzte fociban a playstationön. Ilyenkor örülj vele együtt, még akkor is, ha néha fogalmad sincs arról, hogy ez miért is olyan jó! Valljuk be, ők sem értik, miért is tudunk annyira odalenni a huszadik ugyanolyan pár piros magassarkúért.

Forrás: Shutterstock

Az ördög a részletekben rejlik

Amíg mi, nők, tökéletesen tisztában vagyunk az unokatestvérünk barátnőjének a szülinapjával is, addig a férfiak nagyjából a párjuk születésnapjáig jutnak el. Nem azért, mert nem szeretik a nő rokonságát, hanem azért, mert ők nem merülnek el ennyire a részletekben. Velünk ellentétben ők az egész képet nézik. Halkan megjegyzem, hogy néha nekünk sem ártana követni a példájukat. Mondom én, aki egy egyszerű nyaraláshoz is 14 oldalas tervet készít...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.