párkapcsolat harc vetélytárs Györfi András társ
Gyakran írok a mai világ abszurd jelenségeiről a férfi-nő kapcsolatok terén. Nem véletlenül, van alapanyag bőven. Ma az egyik kedvencem kerül terítékre: a férfiakat versenytársként kezelő nők.

Habár még mindig van hova fejlődnünk a nemek közti egyenlőség kapcsán, a legfontosabbakat azért már rendeztük. Ugyanolyan iskolázottság mellett, ugyanazért a munkáért azonos bérezés jár a világ számos országában. A nőknek adott a lehetőség, hogy vállalkozzanak, alkossanak, bármilyen karriert válasszanak, úgy éljenek, ahogy az nekik igazán jó.

Forrás: Shutterstock

Mélyen egyetértek azzal, hogy ez így van rendben, úgy tűnik azonban, hogy sok nő a fene nagy egyenlőség közepette kissé elfelejtett nőként viselkedni. Az egész napos hajtás végén, tárgyalások, emailek, telefonok garmadája után egyes nők úgy érkeznek meg egy első randira, hogy nem teszik le a küszöbön a sikerességük fontos eszközét, a maszkulin energiákat.

Mert sajnos, vagy nem sajnos, de az a helyzet, hogy ha egy nő sikeres akar lenni, akkor ugyanolyan határozott, talpraesett, időnként erőszakos kell, hogy legyen, mint egy férfi. Persze érthető, hogy használják is ezeket az eszközöket, viszont az isten szerelmére, ez ne jelentse azt, hogy a magánéletben is szinte ellenfélként tekintenek egy férfira!

A férfiak szeretetet, melegséget, megértést keresnek a nőkben. Persze emellett a nők joggal várják el, hogy a férfi legyen "harcos" a szó minden értelmében, és mutasson erőt, amikor kell. De értsd meg: a férfiak akarva-akaratlanul éppen elég versengésnek vannak kitéve az életben, semmi szükségük arra, hogy a magánéletükben is folyamatosan konkuráljon velük valaki! És ha te nőként is egész nap harcolsz, akkor hazaérve nem jobb levetni a páncélt, és egy kis békére lelni?

Forrás: Shutterstock

Arról nem is beszélve, hogy férfi szemmel távolról sem nőies a versengés. Nem, most nem a női kosárlabdáról van szó. Fantasztikus dolog az, ha egy nő okos, művelt, sikeres, de ez ne csapjon át valamiféle értelmetlen dominanciaharcba egy kapcsolaton belül! Hölgyek, ne akarjatok versengeni a férfiakkal!

Maradjatok kedves, szeretetteljes, gyengéd nők!

Egy párkapcsolat nem csatatér, és nem is szabad azzá változtatni. Persze ez ugyanúgy igaz a férfiakra is, nekik sem kivont karddal kell flangálni otthon, hogy folyamatosan bebizonyítsák, ők a dominánsak kettőjük közül. Nem egymás ellenfelei vagytok, hanem egy csapatban játszotok. Ha otthon macskaként bújsz a párodhoz, reggel viszont amazonként indulsz az üzleti, tudományos vagy bármilyen világ csatamezejére, akkor az előbbivel szeretetet, utóbbival tiszteletet váltasz ki egy férfiból.

Töketlen férfiak, túl tökös csajokhttp://www.she.hu/herself/20161107-toketlen-ferfiak-tokos-csajok-nemi-szerepek-parkapcsolat.html

Viszont ha mindig be akarod bizonyítani, hogy okosabb, ügyesebb, sikeresebb vagy, mint az a férfi, akivel együtt élsz, akkor a kapcsolatodat üres, buta, nyomorúságos katasztrófává teszed...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.