magazin kibeszélő Kálvária autóvezetés Dósa Eszter autó
Minden reggel boldog pillantást vetek a kicsi kocsimra, és közben arra gondolok, hogy a húsz éves Corsám a legvagányabb autó a Földön. Menőbb, mint a szomszéd Mercije, mert az enyém fekete, és spoilere is van. Meg rajta 4 darab T matrica, amit azért kaptam, mert a kocsinaknégy oldala van, és biztos, hogy minden irányból látszódjon, én még milyen béna vagyok...

Néha visszaemlékszem azokra a meghitt apa-lánya pillanatokra, amikor csapkodva hisztiztem, hogy én mégsem akarok vezetni. Úgyhogy nyugodtan vigye innen a francba ezt a szart, és tartsa meg - apu meg csak forgatta a szemeit az anyósülésen...

Nem beszélve az első előzésemről, amire fater csak sóhajtott, majd felvilágosított, hogy ne kurjongassak örömömben, mert ez nem előzés volt. Csak kikerültem egy traktort. Aztán elege lett a több száz kilométeres közös túrázásokból, ezért vezetésre alkalmasnak minősített. Majd azzal a szöveggel engedett utamra, hogy: "Eszterkém, most már vidd innen a hülye kocsidat a picsába!"

Forrás: Shutterstock

Ekkor kezdődtek a kínos és kevésbé kínos, de mindenképpen vicces kalandjaim:

  • Például, mikor életemben először indultam útnak egyedül, egy százötven kilométeres szakaszon. Délután egyre kellett megérkeznem, szóval a biztonság kedvéért már hajnali négykor elindultam, nehogy más sofőrökkel is találkozzam útközben.
  • Vagy ott volt az a srác, aki megkért, hogy parkoljak már egy kicsit arrébb, hogy ő is beférjen mellém. De amikor meglátta a kikerekedett szemeimet, inkább kiszállt az űrhajójából, behajtogatta a kétméteres testét a Corsába, és vigyorogva megoldotta a parkolási manővert.
  • És a fagylaltos kocsis ember, aki beállt a ház elé, és "csak" háromautónyi szabad helyett hagyott. Ami nekem rettentő kevés. Így kénytelen volt tizenöt perces homloktörölgetős navigálással segíteni nekem ahelyett, hogy fagylaltot árult volna.
  • Az autószerelő haverom arcára is tisztán emlékszem, amikor megpróbálta elmagyarázni, hogy az olajcsere évente VAGY tízezer kilométernél szükséges. És nem harmincötezer kilométerenként, évente egyszer.
    Forrás: Shutterstock
  • Egyszer pedig elszakadt a kuplung bowdenem egy útkereszteződés közepén. És habár ahogy azt a pólóm is mutatta, én egy igazi Wonder Woman vagyok, de azért jó volt, hogy jött az a három srác, és letolták a kocsit az útról...
  • Vagy, ahogy ismeretséget kötöttem azzal a lánnyal, aki egy teljesen ugyanilyen kicsi kocsit hirdetett meg "nem egy puncimágnes és szexre sem túl kényelmes" jeligével. Én azonnal írtam neki, hogy mostantól öribarik vagyunk, ha nem bánja.
  • Sosem fogom elfelejteni az első külföldi vezetésemet sem, amikor Szerbiába mentem, de még nem tudtam a zöld nemzetközi biztosítási papír létezéséről. Ahogy arról sem, hogy ha eltévedek, és telefonos segítséget kérek, akkor bizony a szolgáltató tizenötezres roaming díjat számol fel.
  • És mindig emlékezni fogok annak a rendőr srácnak arcára, aki Szilveszter éjszaka azért világított a képembe, mert kiégett a hátsó helyzetjelzőm. Én pedig megkértem, hogy ha már itt van, legyen szíves, cserélje ki nekem.

Szerintem női sofőrnek lenni jó. :)

Nő vagyok, és (most már) imádok vezetni!http://www.she.hu/herself/20171121-greengocar-noi-vezeto-autovezetes-torocsik-edit.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.