eljegyzés tökéletes Kalla Timi nem létezik
A szerelmes lányok tökéletes eljegyzésről álmodoznak. A szerelmes fiúk meg tökéletes eljegyzést tervezgetnek. De milyen is az a tökéletes lánykérés?

Hát olyan, mint amilyen a pár. Szóval, kedves házasságon morfondírozó párok: engedjétek el a kliséket! Legyen olyan a nagy pillanat, amilyen a szerelmetek: bolondos vagy komoly, megtervezett vagy spontán, megható vagy filozofikus. Vagy bármilyen, csak illjen hozzátok!

Hogy elhiggyétek, hogy még a legrendhagyóbb eljegyzésből is csodás emlék válhat, a she.hu szerkesztőség gyűrűs tagjai színt vallanak a nagy pillanatról.

Az a fránya biztosítás...

Pónya-Papp Andreát 12 év jegyesség után kész tények elé állították: "Ki kell költözzünk Németországba, ha te nem jössz, én akkor is megyek" - mondta ő. "Jó, akkor költözzünk! - válaszolta Andi. - De hogy lesz nekem ott biztosításom addig, amíg el nem megyek dolgozni?" "Hozzám jössz feleségül. Intézd el a bejelentkezést!" "Igen!"

Forrás: Shutterstock

Titkos lánykérés

Szegő Lindit sem egy romantikus vacsorán kérték meg, sőt. "Nekem úgy kérte meg a kezem az uram, hogy még férjnél voltam... ugyanis titkos volt a viszonyunk. Egy ezer forintos ezüstgyűrűt húzott az ujjamra egy kiálló rugójú Gabi heverőn a putris albérletében. Ez 14 éve történt."

Puritán romantika

Petrás Lilla konkrétan elsírta magát. No, nem a kérdéstől, hanem már előtte... Párjával a dévai gyermekotthonban önkénteskedtek éppen, és egyik éjszaka a gyerekek élettörténeteitől megrendülve a takaró alatt sírdogált. Szerelmével megígérték egymásnak, hogy ők majd megvédik a saját gyerekeiket az élet borzalmaitól. "Ekkor elhangzott a 'Leszel a feleségem?' kérdés. Én azt hittem, hogy ez csak általános álmodozás a jövőről. Háromszor kellett elismételnie, hogy rájöjjek: éppen most kérték meg a kezemet. Később volt csinnadrattás, gyűrűs térden állás is, de nekem ez a spontán az igazi. Ilyenről álmodoztam mindig."

Minden átmenet nélkül...

Greta May annyira meglepődött, hogy torkán akadt a szó... vagyis... "Kábé két hónapja jártunk. Minden este feljött munka után. Egyszer beszélgetés közben minden átmenet nélkül azt mondta, hogy legyek a felesége. Nem volt gyűrű, csak teljesen spontán elragadta a pillanat. Én meg tök hülyén éreztem magam, mert épp almát ettem, és tele volt a szám. Meg a kezemben lévő félig rágott almával sem tudtam, hogy mit kezdjek hirtelen. De igent mondtam."

Forrás: Shutterstock

A nagy átverés

Az éppen aznap szülinapos Lina Boothby azt hitte, egy "sima" szülinapi vacsorára mennek. "Vacsora után mondta, hogy csukjam be a szemem, és nyújtsam ki a kezem. Akkor már számítottam egy gyűrűre. Csalódtam, mert csak egy karórát húzott a csuklómra, és jót nevetett, hogy mennyire elérzékenyülve álltam ott becsukott szemmel. Egy fél óra múlva közölte, hogy amúgy belegravíroztatott valamit az órába... 'Hozzám jössz feleségül?' - ez állt ott."

"Legalább ketten leszünk."

Baranyai Kata az éjszaka közepén feszegette az élet nagy kérdéseit... Aztán kérdésre kérdés lett a válasz. "Január volt, és szinte napra pontosan hat éve. Ültünk egy 9. emeleti csepeli panellakás konyhájában, éjjel kettőkor, hullafáradtan. És azt fejtegettem, hogy nekem szükségem lenne a tudatra, hogy mi együtt képzeljük el az életünket. Marci akkor még orvosi egyetemista volt, 19 éves. Ő hirtelen vett egy nagy levegőt, és elmondta, hogy az elejétől fogva tudja, hogy engem akar feleségének. Majd letérdelt, és megkérte a kezem. Nem vettem igazán komolyan. Másnap felmentünk a várba, és újra elmondta, hogy szeretne feleségül venni, még akkor is, ha nincs semmije. Mondtam, hogy akkor legalább már ketten leszünk. A következő héten megvettük a gyűrűket, és márciusban összeházasodtunk."

Szökőévi szoknya helyett

Sáray Dorottya lánykérése pedig aztán a legkevésbé sem volt átlagos: "Amikor 6 éve februárban meglátogatott Finnországban (ahol amúgy 4 hónappal korábban megismerkedtünk), elvittem várost nézni. A turkui várban egyszer csak azt mondta: 'El kéne vegyelek.' Én erre: 'Az jó, mert szerintem is hozzád kéne mennem.' Aztán a finn nyelvtanár mesélte, hogy ott az a szokás, hogy szökőnapon a lányok megkérhetik a barátjuk kezét, és ha nem akarják őket elvenni, kapniuk kell egy szoknyát. 29-én hát bepróbálkoztam, azzal a megjegyzéssel, hogy jobb lenne, ha elvenne, mert egy szoknyával most nem tudok mit kezdeni a finn tél közepén. Belement."

Forrás: Shutterstock

A szivárvány

Nekem (Kalla Timinek) egy igazi mesebeli, gondosan megszervezett lánykérésben volt részem. Éppen egy hónapja randiztunk Dániellel. Én meg pont "évfordulót ünnepeltem": éppen egy éve költöztem haza Angliából. "Játsszuk el, hogy te hazajössz, én meg rózsával várlak" - vetette fel, én meg arra gondoltam, ez jó poén lesz, így ki is mentünk a reptérre. A bohóckodás és fotózkodás után (igen, kicsit furcsálltam, hogy a randira a barátjával érkezik a szerelmem, aki ott kattintgat az orrunk előtt) felmentünk a Várba. "Most játsszuk el, hogy megkérem a kezed!" - fűzte tovább a mesét Dániel. Én már épp elkezdtem volna méltatlankodni, amikor letérdelt, elővette az addig a zsebében lapuló dobozkát, és feltette a kérdést. Igent mondtam, mert aznap kaptam meg az utolsó égi jelet: életemben háromszor láttam kettős ívű szivárványt, mindet vele, egy hónap leforgása alatt. Áprilisban leszünk tíz éve házasok.

Lánykérés - fiú és lány szemszögbőlhttp://www.she.hu/herself/20171128-lanykeres-ferfi-noi-szemszogbol-szerelem-pechal-peter.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.