élet megváltozni Dósa Eszter életbölcsesség felfogás
ATTITŰD - ezt írta fel a búvároktatóm méteres betűkkel a táblára. Minden ezen múlik. Az egész életed. Mert a dolgok nem jók vagy rosszak, csak dolgok. Van, amit tudsz befolyásolni, és van, amit nem. De a hozzáállásod mindig csak rajtad múlik...

Legyél önmagad legjobb kiadása!

Az a legfontosabb, hogy a fejlődésed mértékét mindig saját magadhoz mérd. Persze ettől még szolgálhatnak mások jó példával. De a tökéletesség nem létezik - viszont lehetsz minden nap egy kicsit jobb, közelítve ahhoz, amilyen lenni szeretnél.

Forrás: Shutterstock

Járd ki a saját iskoládat!

Próbálj ki, és tanulj meg mindent, ami érdekel - mindegy, hogy egyetemi képzés vagy YouTube tanfolyam formájában! Kóstolj bele azokba a dolgokba, amik foglalkoztatnak: az etruszk képzőművészettől az extrém sportokon át a csillagászatig! Ha lehetőséged van kilépni a komfortzónádból, tedd meg! Néha a sors csak egyszer kínál fel bizonyos alkalmakat - és milyen közhelyes igazság az, hogy azokat a dolgokat bánjuk meg igazán, amiket féltünk megtenni.

Ne állíts korlátokat magad elé!

Épp elég szabály van az életben, amit be kell tartani. Ezért ha hajnali kettőkor éppen szappanbuborékot szeretnél fújni az utcasarkon, akkor miért ne tehetnéd meg? És nyugodtan edd meg azt a szelet csokit is ebéd előtt, vagy mászkálj otthon magassarkúban, ha ahhoz van kedved!

Az őszinteség menő!

Még akkor is, ha esetleg visszaélnek a bizalmaddal. Nem szégyen elmondani az érzéseidet - sem a munkahelyeden, sem a magánéletedben. Az emberek legtöbbször rácsodálkoznak az egyenes beszédre, mert nincsenek hozzászokva. De a fogadtatás mégis túlnyomórészt pozitív.

A saját kalandfilmedet éld, ne másokét!

Hidd el, hogy aki részese szeretne lenni az életednek, az mindent meg fog tenni azért, hogy benne maradhasson: a pasik és a barátok is. És nem neked kell küzdened mások kegyeiért, vagy kitalálnod a gondolataikat. De persze, te is tedd egyértelművé, ha valaki fontos számodra - aztán majd azt kezd vele, amit akar.

Forrás: Shutterstock

Emberség és tisztesség

Ezeket sose felejtsd el! Még akkor sem, ha a világ nem feltétlenül ilyen. Mert az, hogy hogyan bánsz másokkal, téged minősít. És sokszor akár a pici dolgok is segíthetnek abban, hogy a világ egy jobb hely legyen: egy mosoly a morcos BKV ellenőrnek, kétszáz forint az állatmenhelynek vagy egy dicséret a kolléganőd frizurájára. Jó kedvet okozol másoknak, és mint tudjuk: előbb-utóbb te is visszakapod mindazt, amit a környezetednek adsz.

Az a bizonyos félig teli pohár

Mindig a megoldásokat és ne a kifogásokat keresd! Mert az élet bizony olykor földhöz vág, de minden csak azon múlik, hogy összekanalazod-e magad vagy sem. Elég, ha azt tudod, hogy megtettél minden tőled telhetőt. Persze, minden célt el lehet érni, de bizonyos dolgokhoz nem érdemes körömszakadtáig ragaszkodni. Néha csak sodródni kell az árral, és kivárni, hogy az élet jobb irányba vigyen.

Ne érd be a majomszeretettel!

Ha nekikeseredsz, bőgd ki magad, ahányszor csak szeretnéd! De ne olyanokhoz fordulj vigaszért, akik a végtelenségig pátyolgatnak, mint egy porcelánbabát! Mert olykor egy baráti "Szedd már össze magad, baszki!"- seggberúgás sokkal többet segít, mint a folyamatos tutujgatás.

Motiváció biznisz: sose nyomd fullba’ a kretént!http://www.she.hu/herself/20170313-siker-motivacio-torekves-onmagad-erositese-lelki-tunig-fuggo.html

Hallgass a megérzéseidre!

Az évezredek során elfelejtettük használni ezt az érzékünket, pedig a fontos helyzetekben tényleg nem hagy cserben. Például, ha ok nélkül rajongsz valamiért vagy valakiért, az nem véletlen. De az sem, ha éppen a hideg kiráz az illetőtől. Bizonyos esetekben nyugodtan cselekedj úgy, ahogy a belső hang diktálja!

Most pedig egészítsd ki a listát a saját gondolataiddal! És szedd elő minden alkalommal, mikor elveszettnek érzed magad, vagy megerősítésre van szükséged!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.