Valentin nap ellenérvek Lovay Fruzsi érvek
Ha utálod a Valentin-napot és mindent, ami ezzel összefügg, akkor jó helyen jársz. Most ugyanis szánt szándékkal fogunk elmerülni abban a mézes-mázas dagonyában, ami körülöleli ezt az ünnepet.

Persze - ahogy minden ünnepnek -, ennek is megvannak a kedvelői és az ellenzői is. De ahhoz, hogy érdemében beszélhessünk egy témáról, ki kell engedni mind a két oldalon a fáradt gőzt. A Valentin-nap imádók úgyis telecukiskodják a környezetüket, ezért kedves Valentin-nap gyűlölők, most nektek fogunk pár önfeledt percet szerezni!

1. Felőlem nyaljátok-faljátok egymást, de nekem ehhez mi közöm?

Nincs azzal baj, ha őrülten szerelmes vagy. Élete során legalább egyszer szinte mindenki átéli ezt az érzést. De hogy erről miért kell a világon mindenkinek értesülnie? Miért kell teleplakátolni a közösségi oldalakat plüssmacis meg szívlufis fotókkal? Ja, mindig elfelejtem, hogy a képmutatás világát éljük, mely szerint "ami nincs kint a Facebookon, az biztosan nem történt meg" - csak az a baj, hogy ami kikerül, az meg többnyire nem igaz...

Forrás: Shutterstock

2. Nagyobb a biznisz, mint maga az érzelem

Komolyan mondom, lassan már csak azért dolgozunk, hogy kitermeljük a számlákra és az ünnepi ajándékokra szánt lóvét. Hiszen már októberben elkezdődik a karácsonyi láz, de amint véget ér, már át is veszi a helyét a Valentin-nap. Úgy dobáljuk ki a pénzt, mintha ezek nélkül nem is létezne igaz szerelem. De nem túlzás egy kicsit, hogy már januárban ettől harsog a fél világ?

  • "Válassz Valentin-napi ajánlatunkból, és utazz el a pároddal fél áron!" - Persze, még több napos szabadságot is vegyek ki azért, hogy nyugodtan tudjak ünnepelni...
  • "Szeretnéd megmutatni a szexis arcodat? Gyere el hozzánk Valentin-napi fotózásra, és készíts naptárat a legjobb képeidből!" - Sőt, menj el gyorsan fogfehéríttetni is, hiszen aznap még a mosolyodnak is vakítónak kell lennie!
  • "Ebben a ruhában biztosan lenyűgözöd majd a párodat Valentin-napon is." - Biztosan. De ha mégsem, akkor vegyél egy szívecskés ásót, hogy a csalódás pillanatában legyen mivel megásnod a romantikus gödrödet!

Tudom, hogy mindez szemétség és túlzás. De biztosan mindenki elfogadóbb lenne e téren is, ha az ünnep szörnye nem üvöltene a pofánkba a tévéből, a rádióból, a netről és minden ruhaüzletből.

3. Ilyen alapon miért nincsen szinglik napja?

Abba nem is érdemes belemenni, hogy szerencsétlen egyedülállók - persze nem mind - mit élnek át, mikor azt pumpálják az agyukba, hogy "két fél alkot egy egészet"... És nem azért, mert én ilyen "egyenlőségbuzi" vagyok, de ha a szerelmet, a harmonikus párkapcsolatot és a mély érzelmeket megünnepeljük, akkor a talpraesett, önálló, normális értékrenddel élő egyedülállóknak miért nincs saját ünnepnapjuk? Ennek nincs társadalmi értéke?

Hiszen manapság már a biodízelnek, a hontalan állatoknak, a balkezeseknek és a repülőknek is van saját világnapjuk. Ja, de a szinglik rohadjanak meg. Biztosan defektesek.

4. Ez egy hülye Amerika majmolós, magyaroktól idegen ünnep!

Eleve mi közünk nekünk a Valentin-naphoz? Oké, szerencsétlen Szent Bálint személye tényleg a kereszténységhez köthető, de a hozzá kötődő cukiskodás egy angolszász szokás. Náluk van ennek kultúrája meg hagyománya, akkor ŐK ünnepeljék is meg. De ez a Valentin-napi szerelem agymenés idehaza csak az amerikai filmek hatására jelent meg. Mi lesz a következő, hogy megünnepeljük a hálaadást is? Esetleg a függetlenség napját? De miért szorítkozunk csupán az USA-ra? Ünnepeljük meg Szudán államalapítását vagy a kamcsatkai őslakosok termékenység ünnepét is!

Forrás: Shutterstock

5. Köszi, de ne csak ma szeress!

Akárki akármit mond, van abban igazság, hogy nem (csak) Valentin napon kell kimaxolni az ájlávjú kártyát. Sokkal fontosabb az, hogy az év összes többi napján is szeressétek egymást. És persze, lehet azt mondani, hogy a kettő nem zárja ki egymást. És az is tény, hogy egy szolid ünneplés még simán belefér. De általában az szokott csilliárdokért vásárolni, és virágszirmokat tömködni a másik torkába, akinek vaj van a füle mögött...

+1 Rózsaszín műanyag szívecskés biszbaszok MINDENHOL!

Most komolyan sikerült mindenkivel elhitetni, hogy az az igaz szerelem egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen jele, hogy veszek a páromnak egy szívecske alakú plüsspárnát?! Méghozzá aranyáron. Tényleg? Mit ér az egész éves törődés, odafigyelés, támogatás, HA NEM KAPOK A PASIMTÓL RIBANCDOBOZOS RÓZSÁT?!?!?!

Ha esetleg valamit kihagytunk, akkor azt legyetek szívesek kommentben megírni! Jelige: Ami a csövön kifér! És ha minden feszkó kijött, akkor sokkal könnyebb lesz azokat békében ünnepelni és romantikázni hagyni, akiknek ez jólesik. Ne rontsd el mások örömét! Még akkor se, ha éppenséggel baromságnak tartod.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.