Valentin-nap párkapcsolat párkeresés Császár Zsanett szinglik
Néha az az érzésem, hogy a szingliséget betegségként kezelik, amit ki kell irtani. Azonnal! És szerintem a Valentin-nap a legjobb bizonyíték arra, hogy ez így van.

Sokunk számára szorongató ez az időszak, amit a boldogságködben úszó párok látványa csak tetéz. A kirakatokból pedig úgy ömlik ránk a giccs, mintha piros habcsókok robbantak volna fel mindenhol. Nem csoda, hogy még erősebben villog a fejemben a "MÉG MINDIG SZINGLI VAGYOK" vészjelző.

Forrás: Shutterstock

Pedig tudom, hogy a Valentin-napot ünneplők közül is sokan csak álcának használják a plüss szíveket. Például azért, hogy ne kelljen szembesülniük - saját maguk és mások előtt sem - a magánéleti megalkuvásaikkal. Szerintem viszont ideje lenne visszadobni a labdát, és feltenni a kérdést a boldogtalan kapcsolatban élőknek: "Miért nem vagy egyedül?"

  • Azért, mert találtál magad mellé egy idomítható papucsot?
  • Vagy azért, mert egy tucat félresikerült randi után megalkudtál?
  • Esetleg azért, mert képtelen vagy önállóan boldogulni?

Ezek mind a Nagy Megalkuvásról szólnak, ugyanis sokan félnek az egyedülléttől. Ahogy attól is, hogy nem találnak jobbat, és nincs esély új, igaz szerelemre. Ezért még akkor is görcsösen ragaszkodnak a másikhoz, amikor már szenvednek mellette - rengeteg ilyen embert ismerek.

Pedig az egyedüllét és a magány között elég nagy különbség van: az előbbi segít abban, hogy jobban ráláss a lelked rezdüléseire, és megéld az önmagadban rejlő lehetőségeket. Nem kell tőle rettegni, és depresszióba zuhanni! Még akkor sem, ha február 14-e van. Hiszen a szerelem, a szeretet ünnepe jó alkalom lehet arra, hogy átgondold: miért vagy egyedül?

Forrás: Shutterstock
  • Mert még nem találkoztál azzal, akit igazán szeretni tudnál?
  • Nem kaptad meg azt, amire vágytál, ezért kiléptél egy kapcsolatból?
  • Hozzám hasonlóan - egyfajta védekező mechanizmusként - menekülsz az érzések, a kötődés elől?
  • Túlértékeled magad?
  • Vagy épp ellenkezőleg: romokban hever az önbecsülésed?
  • Esetleg hajszolod az elérhetetlent, és abba az illúzióba ringattad magad, hogy a tökéletes társ majd az öledbe hullik?

Elsőként fel kell ismerned, hogy milyen hibák vezettek oda, ahol most tartasz. Másodszor, tudatosítanod kell magadban, hogy akkor és ott, az általad vélt legjobb döntést hoztad. Köss békét a múlttal!

Ha szerinted a Valentin-nap giccses, akkor rosszul csinálod!http://www.she.hu/herself/20170207-valentin-nap-unneples-szerelem-no-ferfi-giccsparade.html

A "bárcsak máshogy csináltam volna" típusú önmarcangolásnak úgysincs semmi értelme: megbénít, börtönbe zár, maga alá gyűr. Lehetetlenné teszi, hogy boldog lehess egy párkapcsolatban. És akkor a Valentin-napot nemcsak idén, hanem jövőre is a tévéd társaságában fogod tölteni. Egy magányos, megkeseredett ember benyomását keltve, aki irigykedve pislog másokra. (Én is ilyen voltam tavaly...)

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.