édesség Nutella Laczó Adrienn vallomás függő
Azt vallom, hogy az Újvilág 7 csodája közül az egyik Michele Ferrero remekműve: a mogyorós, krémes, édes, üvegbe zárt instant boldogság - azaz a Nutella.

De gondolatban (!) már eljutottam odáig, hogy ez az előrehaladott stádiumú Nutella-függőség nem állapot. Ezért elhatároztam, hogy ezentúl megpróbálom visszafogni magam. Mondhatni tesztelem az akaraterőmet.

Ünnepélyesen megfogadom tehát, hogy leszokom a Nutelláról. Már itt röhögő görcsöt kellett volna kapnom... Célom az úgynevezett "koca fogyasztás", ami nálam azt jelenti, hogy legfeljebb 2 hetente engedélyezett egy egység bevitele. Az egység egy szelet kenyérnyit jelent, amolyan Michael Phelps-tenyérnyi kenyérnyit.

Forrás: Shutterstock
  • Metódus: a fokozatosság elve helyett drasztikus megvonás
  • Kezdés: a "majd holnap" helyett azonnal

Stációim (igen, pont, mint Krisztusnak a kereszttel):

  1. nap: Mivel tegnap megtörtént Az utolsó vacsora, simán bírom. Jó, nem simán, de fog ez menni, kemény vagyok.
  2. nap: Na, most mutasd meg magad akaraterő, ugyanis átléptük a kritikus 48 órát! A kísértés erősödik, de az ellenállás, mint a Taft, még mindig tart.
  3. nap: Kéne valami helyettesítő termék, mondjuk egy 80%-os étcsoki? Hát, antioxidánsok ide vagy oda, nem az igazi. De nagyon nem!
  4. nap: Fel nem foghatom, hogyan lehet a sós étkezéseket NEM leöblíteni valami édessel. És mint kiderült, az étcsokis csalással nem tudtam hülyére venni a gyomrom, ugyanis még mindig gyötör a vágy. Ennek csillapítása érdekében beleszagolok a Nutellás csuporba, hogy legalább az illata eltelítsen. Hülye ötlet volt, már az állagát látván is beindult az intenzív nyáltermelésem.
    Forrás: Shutterstock
  5. nap: Engem ez az egész felkészületlenül ért! Ilyesmi lehetett a spanyol inkvizíció is. Vagy lájtosabb. Ráadásul a vérplazma adás után kapott csomagban is Nutellás mártogatós figyelt - ezek direkt szórakoznak velem?!
  6. nap: Nem tudom, milyen lehet heroinfüggőnek lenni, de az hótziher, hogy a szerről való lejövés ennél klasszisokkal könnyebb lehet.
  7. nap: Garfield azt mondja: ha senki nem látja, hogy megetted, akkor nincs is benne kalória. Garfield for president! Különben is, Isten is megpihent a teremtés 7. napján, úgyhogy f*ck fogadalom, ide veled, bűnös gyönyör!

A Nutella-mentes énem élt kemény 7 napot. Jelenlegi paramétereim:

  • Életkedv: újra a toppon
  • Testsúly: ezértmegéri kg
  • Száj: maszatos
  • Konklúzió: az élet túl rövid a sakkhoz és a mogyorókrémmentes, szürke mindennapokhoz! :)

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.