anyaság kikapcsolódás anya énidő Dörök Vanda egyedüllét
A gondtalan felnőtt éveid alatt fel sem tűnik, hogy mekkora szükséged van azokra a magányos pillanatokra, amiket általában unalmasnak vagy időpocsékolásnak tartasz. Később azonban megtapasztalod az igazi értéküket...

Amikor gyermeked születik, az egyedül eltöltött idő már földöntúli gyönyört jelent a számodra. Az első néhány évben képes lennél kanosszajárásra indulni, és elmenni még a Pápához is, hogy adjon végre nem több, mint 5 teljes percet, amit egyedül tölthetsz el.

Forrás: Shutterstock

Hova, hova édesanyám?

Vegyük például azt az esetet, amikor wc-re indulnál! Nyilván hozzá vagy szokva, hogy mióta már nem kell hozzá segítség, teljes magányodban intézed a dolgaidat. De az élet nem habostorta: a gyerek ugyanis azonnal megérzi a szökési kísérletet, és akcióba lendül. Ilyenkor rendszerint visítva dörömböl a kis öklöcskéivel - így könyörög bebocsátásért. Haladó szintű édesanyaként már a szemed sem rebben, mikor boldog meghittségben ültök kettecskén a trónon - a legújabb mesekönyvét olvasgatva.

A csokoládé fiaskó

Emlékszel a régi szép időkre, amikor megehettél egyedül egy egész csokit? Na, azt most már felejtsd is el! Mert mikor a szupercuki gyerek meghallja a csomagolás zörgését, úgy kezd el körözni a reménybeli zsákmány körül, mint a cápa, mikor vérszagot érez. Soha ne legyenek hamis illúzióid, könyörtelenül le is vámol - te meg kinyalogathatod a papírból a törmeléket.

Konzervet eszik a gyereked? Na, te is szaranya vagy!http://www.she.hu/herself/20170911-bebietel-fozes-konzerv-gyerek-anya-elvek-radakovics-viki.html

Nem, nem vagyok beteg, ilyen a fejem

Gondolj csak azokra a percekre, amiket korábban sminkeléssel töltöttél: precíziós mozdulatokkal igyekeztél elérni a tökély azon fokát, amikor úgy nézel ki, mint egy egyiptomi macskaistennő. Emlékszel? Na, erre is keresztet vethetsz! Mert a kis matricád radarjai azonnal jeleznek, amint megpróbálsz szépítkezni.

Így teljesen hétköznapivá válik, hogy az egyik kezeddel a nadrágodat próbálod magadon tartani - amit ő teljes átéléssel igyekszik lerángatni rólad -, a másik kezeddel pedig iparkodsz valamiféle festéket applikálni a pilláidra.

Forrás: Shutterstock

Az eredmény rendszerint katasztrófa, így döntened kell: vagy bevállalod, hogy ocsmány lesz a sminked, és nem izgat, hogy bohócra mázolva szaladsz le a sarki közértbe. Vagy hozzászoktatod a környezeted az új stílushoz, és elmagyarázod, hogy nem, nem vagy beteg, csak ilyen a smink nélküli fejed.

Szia Kakifej!

Már a bevásárlás sem a régi: korábban fásultan toltad a bevásárlókocsit a száraz tészták végtelen sorai között, azonban mára ez is csak egy szép emlék maradt. Jelenleg a patika-drogéria-élelmiszerbolt szentháromság teljesítése is felüdülést jelentene, ha a kicsidnek nem a kasszáknál jutna eszébe, hogy "Szia Kakifej!" felkiáltással üdvözölje a pénztáros néniket.

És az rémlik, amikor indulás előtt még gyorsan ellenőrizted az outfited, és tip-top csajsziként libbentél ki az ajtón, hogy meghódíts minden halandót? Hahaha! Erről a luxusról ne is álmodj! Felelősségteljes szuperanyuként pontosan tudod, hogy a gyereket kell utoljára felöltöztetni, különben rámelegszik a ruha, amíg te is elkészülsz.

Ezért előbb te öltözöl fel: magadra veszed a csizmát, a sálat és a kabátot, majd olimpikonokat megszégyenítő sprintekkel üldözőbe veszed a gyereked. Ha sikerült elfognod, kezdődhet a közelharc. És mi az eredmény? Hogy mire végre elindultok, rólad már patakokban folyik a verejték, és beazonosíthatatlan - általában nyál és takony - foltokkal gazdagodott a szerkód.

De ne aggódj! Nem lesz ez így örökké. Viszont mire profi szintre fejleszted az egy kézzel való létezést, és a multitasking anya minden fortélyát, addigra a kis pici totyogódból egy büdös lábú kamasz lesz. És akkor meg az lesz a bajod, hogy megőrülsz a wc-n a magánytól...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.