választás kutyatartás párkeresés Makra Flóra Emese pasizás kutya kiskutya ismerkedés
Azt mondják, az ideális és emlékezetes nyárhoz nagy szerelemre, de minimum kalandokra van szükség. Tudod: palizások, csókok, reményteli randik és az elengedhetetlen csalódások, amik után csak zokogsz a barátnőd vállán...

De mi van azzal, akit elkerülnek a nyári románcok, cserébe születik egy rakás kiskutyája? Ugyanazt éli át, mint egy pasival, csak éppen csalódások nélkül.

1. Szerelem első látásra

Egy éjszakai bárban ritkán esik meg, hogy rád talál álmaid lovagja, és első látásra magával ragad a szerelem. Bezzeg mikor az imádott házi kedvencednek kiskutyái születnek, és a kosár megtelik élettel, kis szőrös lények költöznek a lakásodba és a szívedbe. Arról nem is beszélve, hogy milyen óriási érzelemtuning, mikor anyaszerepben látod a saját kutyusodat.

2. Nem égsz be, csak le...

A kutyusokat nem érdekli, hogy kócos vagy reggel, vagy hogy mostál-e fogat, mielőtt megszeretgetted őket. Egy a lényeg, a játék, de az kontrollálatlanul és mindenhol. Egy elcsatangolt kiskutya szabadtéri kereséséhez azonban 50-es napvédő krém ajánlott - más esetben akkorára dagadhat a hátad a hólyagoktól, hogy teknősnek is elmehetsz.

3. Megköszönik a törődést.

Megvan az az érzés, mikor már pár hete randizgattok, ezért úgy döntesz, aznap este te állod a kaját? Együtt töltitek az estét, aztán megkér, hogy másnap nézd meg az új lakását, amit már veled tervez - és egyidejűleg cipeljétek is át egy-két bútorát a kocsiddal. Aztán az esti cuki üzenetedre már csak egy "lájk" érkezik, másnap már nem is keres, aztán egy hét múlva jön a "szokásos" nem kellesz üzenet.

Egy kölyökkutya ezzel szemben az égbe dicsőít és magasztal, csak azért, mert megeteted, vagy kiveszed a kennelből, és játszol vele. Arról nem is beszélve, hogy ha kimented mondjuk, az ereszcsatornából, akkor nemcsak hálálkodik, de két napig árnyékként követ.

Forrás: Shutterstock

4. Harapnak, de nem fáj.

Ne gondold azt, hogy ha nyáron inkább kutyázol pasizás helyett, akkor nem sérülsz meg! Viszont ezekre a sebekre elég lesz egy kenőcs is, és nem kell fél évig pszichológus járnod. És egyébként, is a fizikai fájdalmat az ember elfelejti, míg a lelkit nem...

5. Beteljesült elvárások - csalódás kizárva!

A magas elvárásokkal küzdőknek előre szólok: a jó hír az, hogy a kiskutyázás pont olyan jó lesz, mint amilyennek mindig is elképzeltétek. Nyilván akadnak majd feladatok, amiknek az elvégzéséhez kell némi gyakorlat, de ettől egy hajszállal sem lesztek boldogtalanabbak. Hát miről mondható még el ugyanez? A pasizásról biztos nem.

6. Pasifogó gépezet

Ha mégis úgy érzed, hogy lassan rád férne egy kis kaland, kösd pórázra az apróságokat! A fiúk sorban fognak állni, hogy kérdezzenek, és simogassák őket, ez pedig remek lehetőség az ismerkedésre. A telefonszámok begyűjtése közben pedig egyből ki is szűrheted a kutyabarát férfiakat a felhozatalból.

7. A lélek gyógyítója

Ha valami szomorúság ér, családi, munkahelyi vagy éppen magánéleti okok miatt, a kutyád bújós kedvességére mindig számíthatsz. Ez nehezen elképzelhető mondjuk, arról a pasiról, aki éppen elhagyott. :D

A kutyád érdekében falkavezérré kell válnodhttp://www.she.hu/herself/20171206-hogyna-neveld-a-kutyadat-hogyan-valassz-kutyat-kekesi-laura.html

A felsorolt pozitívumok természetesen nem azt jelentik, hogy az állattartás ne járna felelősséggel, ahogy arról sem szabad megfeledkezni, hogy a kiskölyköknek szerető családot kell biztosítani.

Hazánkban egyre komolyabb gondot jelent a gazdák felelőtlenségéből születő kutyák elhelyezése, ami miatt a kölykök rendszeresen menhelyeken kötnek ki. Ez egyik állatnak sem kedvező, arról nem beszélve, hogy az intézmények kapacitása is véges.

Éppen ezért, csak olyanok engedjék házi kedvencük szaporodását, akik a kicsik elhelyezéséről is maximálisan gondoskodni tudnak!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.