kommunikáció randi beszélgetés jelentés párkeresés szótár Makra Flóra Emese randizás félreértés ismerkedés
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a férfiak és a nők fogalomtára nem azonos értelmező szótár szerint működik. Pláne a párválasztás korai fázisában - és igazából később is. Sőt, a cselekedeteiknek tulajdonított jelentőség is teljesen különbözik.

A randizásban jártas - vagy épp "túl jártas" - ismerkedők általában egyből megértik, hogy mire is gondolok. Következzenek az ismerkedés nyelvezetének buktatói! A gondok ott kezdődnek, hogy a férfiak hajlamosak impulzív módon megélni a randizást és az azt kísérő ismerkedési mozzanatokat. A nők pedig biztonsági játékot játszanak.

A pasik - általában -, amint elkapja őket egy kis kellemes hangulat, egyből kimondják azt, ami átsuhan az agyukon - akár csak egy villanás erejéig. És az avatatlan női fül ezeket "tervezgetés"-ként azonosítaná. "Mert hát utalnak a jövőre! Vagyis lesz ennek az egésznek folytatása!"

Pedig a pasik nem feltétlenül gondolják komolyan mindazt, ami elhagyja epekedő ajkaikat. De nyugi! Ez a cikk nem az ostorozásukról szól! Hiszen jó eséllyel ők akkor és ott tényleg így érzik, csak inkább egyfajta játékos álmodozgatásnak tekintik - ami kb. egyenértékű azzal, mintha kijelentenék, hogy "Jaj, de jó volna veled a csillagok közt táncolni!"

Ezzel nem akarják a nőt becsapni, hiszen fel sem merül bennük, hogy mi egyből azt hisszük, hogy akkor jövő héten már hívják is a NASA-t, hogy megszervezzék a közös űrutazást. Vagyis, ők az ennél földhözragadtabb elképzeléseik megfogalmazása során sem becsapni szeretnék a randipartnerüket, hanem pusztán csak közlik pillanatnyi érzéseiket.

Na de, hogy kommunikálják a nők az érzéseiket?

  • Eleve nem engedik meg maguknak, hogy érezzenek bármit is. (Ritkán sikerül.)
  • Ha minden korábbi csalódás és bizalomvesztés ellenére sem sikerül elnyomni az érzéseiket, akkor is igyekeznek azokat visszatartani.
  • Megfogalmazni pláne nem merik az érzéseiket. Ha mégis mondanak valamit, akkor annak súlya van.
  • De biztos, ami biztos, azt is csak két héttel azután mondják ki, hogy először megfogalmazódott benne.

Hogy is érthetné meg így egymást a férfi és a nő, ha már az elején elakadnak?

Forrás: Shutterstock

Vegyünk csak egy egyszerű példát: "Szia!" és "Szex?" Milyen egyértelmű szavak! Legalábbis azt gondoljuk, hogy mindnyájunk számára azonos a jelentéstartalmuk. Ez azonban korántsem igaz...

"Szia!"

  • Ha egy férfi csupán annyit ír a lánynak: "Szia!", a lány máris kételkedni kezd. Egész lénye gyanakvó. Vajon milyen teszt lehet ez? Milyen próba? Akar-e valamit a férfi, vagy csak melléírt? És ezek még a legjobb feltételezések...
  • Ha egy lány ír a fiúnak mindössze ennyit, a férfiak 90%-a gondolja azt, hogy "Ez a lány le akar velem feküdni." Szánalmas, ugye? Mondhatnánk... De ha a lelkünk mélyére nézünk, alapvetően van abban igazság, amit a pasik feltételeznek... Jó, talán nem ilyen kendőzetlenül, de ha egy lány keres egy férfit, akkor azt jelzi, hogy hajlandó lenne fogadni az udvarlását - ami a végén remélhetőleg szexhez vezetne. Csak a pasik fejben átugornak pár lépést...

"Szex?"

  • Mi történik, ha egy férfi ilyet ír másik nem képviselőjének? Borítékolhatóan a lányok nagy többsége felháborodást, vagy annak színlelését produkálja egy ilyen üzenet láttán.
  • Ha pedig fordítva történne ugyanez (persze ez nettó elméleti feltételezés, hiszen mind tudjuk, hogy egy hölgy ilyet soha nem írna...), legtöbbször értetlenkedést eredményez. Esetleg részegnek nézik a csajt, vagy elkezdenek aggódni, hogy valaki ellopta a telefonját...

Vagyis az eredmény a legritkább esetben lesz valóban szexuális tevékenység nyélbe ütése. A kivétel pedig a szabályt erősíti!!!

Hát ennyit az ismerkedés egyszerűségéről és az egyenes beszédről.

Szerinted mit jelent, ha egy pasi annyit ír: "Szia"?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.