párkapcsolat függőség Molnár Csanád boldogtalanság kapcsolatfüggőség boldogság egyedül
Ha egyedülállóként is olyan céljaid vannak az életben, amiket nem tudsz egy társ nélkül megvalósítani, akkor neked konkrétan nem én kellek, hanem "csak" egy kapcsolat. Te nem rólam álmodsz langyos nyári estéken, hanem csak egy férfiról, aki elvisz majd egy álomutazásra.

Nem baj, sőt, kifejezetten előnyös, ha egyedülállóként is mersz nagyokat álmodni, ha vannak céljaid. De még előnyösebb, ha a terveid megvalósulása nincs összefüggésben azzal, hogy van-e hozzá társad vagy sem.

Ne várj arra, hogy valaki megvalósítsa az álmaidat!

Te is az a típus vagy, aki sok mindent azért nem valósít meg, mert nincs hozzá párja? Például utazás, vállalkozás, extrém sport stb. Akkor neked csak az jelenti a boldogságot, ha együtt vagy valakivel? És miért? Egyedülállóként miért fosztod meg magadat mindentől, ami örömforrás lehet? Egyedül már nem is vagy teljes értékű ember, aki megérdemli az élményeket?

Ne legyen feltétel az, hogy van-e társad! Legyél boldog egyedül is, és ne várd meg, hogy legyen valaki, aki majd magával visz, mint egy szükséges útravalót. Menj és vágj bele egyedül mindabba, amit megálmodtál magadban, magadról és magadnak!

Egyedül is lehet - sőt, kell - kirándulni, utazni, nyaralni! Az életünk sem más, mint egy nagy utazás, ahol nem mindig vannak olyan útitársaink, akik pont oda mennek, ahova mi. Ne mástól várd el, ne mástól tedd függővé az álmaid beteljesülését, menj és valósítsd meg, mert a te álmaidról és a te életedről van szó! Ha netán valakivel pont egyeznek a céljaid, akkor azon szerencsések közé tartozol, akiknek lesz kísérője.

Forrás: Shutterstock

Ha neked már akkor céljaid vannak az következő kapcsolattal, amikor én még a látóteredbe sem kerültem, akkor neked rám egyáltalán nincs szükséged, neked csak egy kapcsolat kell, amiben majd megélheted az álmaidat. Ne velem akard elérni, ne velem akard megvalósíttatni a vágyaidat, én csak a kísérőd akarok lenni - esetleg a sofőröd.

De nem az eszközöd, ami hozzásegít, hogy létrehozz valamit, amit egyedül nem tudsz! Álmodj akkorát, olyat, amihez nem kell külső segítség, amit egyedül is véghez tudsz vinni! Ne akard a toronyórát lánccal, ha csak segítséggel tudod megszerezni! Állj meg egyedül is stabilan a lábaidon, ne legyen szükséged támaszra vagy karóra, hogy tartásod legyen!

Ha neked kell valaki ahhoz, hogy boldognak hidd magad, akkor szinte mindegy is, hogy ki van melletted, hiszen a másik fél csak egy szimpla katalizátor. Csak annyi a dolga, hogy melletted legyen. Vagyis te nem rólam álmodsz...

Akkor álmodhatsz csak rólam, amikor már ismersz, amikor már szeretsz, amikor már tudod, hogy kik vagyunk, és mit jelentünk egymás számára! Csak akkor lehetnek álmaid kettőnkről, amikor már együtt éljük az életünket, amikor már nemcsak térképen nézzük, tervezzük a közös utat, hanem járunk rajta! Csak akkor álmodhatsz rólam, ha már ismered a céljaim, ha már feltártam előtted a terveim, ha már beavattalak a titkaimba, és ha beleférsz abba a képbe, amit én felvázoltam saját magamnak.

Nem lehetsz makacs akaratodból se kísérőm, se társam, de még az álmom sem, mindaddig, amíg nem engedlek, nem szőlek bele a jövőképembe. Ne rólam, ne velem és ne egy kapcsolatról álmodozz! Álmodj egyedül, ébredj fel egyedül, és indulj el egyedül megvalósítani az álmaidat, megélni az életed! Ha szerencsénk van, még a cél előtt találkozunk.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.