magazin nők válás kibeszélő csalódás Greta May megcsalás férfiak kompenzálás képmutatás novella hazugság házasság
Nincs jó házasság - jelentette ki Heni, miután lehúzta a negyedik vodkáját. - Ti is folyamatosan kompenzáltok, drágáim. Te heti háromszor edzel. Mi más lenne ez, ha nem pótcselekvés?

Zsuzsa meg naponta löki magáról a kikent-kifent képeket Instára, hogy aztán nedves bugyival számolgassa a lájkokat.

Zsuzsában elakadt a szó a megbántottságtól. Láttam, hogy mindjárt felpattan és elszáguld, ezért gyorsan a vállára tettem a kezem, diszkréten az üvegből hiányzó piamennyiség, majd Heni felé intve. Így végül, dühtől reszketve ugyan, de ott maradt.

- Figyu - fordultam csitítóan illuminált barátnőnk felé. - Mindenki együttérez veled, amiért nem jött össze a dolog Karcsival. De kérlek, ne ess bele a "kiábrándultam a világból és minden kapcsolat szar" állapotba! Vannak házasságok, amik megmaradnak, és vannak, amik nem, bármennyire küzdesz is. Az emberek...

- Emberek?! - vágott Heni a szavamba. - Milyen emberekről beszélsz? Csupa ösztönlény szaladgál az utcán. Elég kimozdulnom, hogy lássam, valójában mindenki csak dugni akar. Reggelente felelősségteljesnek látszó apukák, állítólag szerető férjek viszik a gyerekeiket oviba. Kézen fogva ballagnak be a picikkel a kapun - micsoda illúzióba ringató kép! Aztán az öltözőben, mikor anyu nem látja, sokat ígérően rám mosolyognak...

...Csak vissza kéne vigyorognom. Bárhol be tudnék szerezni foglalt fickót, érted? Kefélni akar a pincér, a tanár, a postás, a cégvezető... Karcsi is azt akart. Meg is tette. Nincs jó házasság. Úgyhogy térjetek gyorsan észhez, és ne hitegessétek magatokat!

Az utolsó mondatnál nyál fröcskölt ki a szájából, mert acsargás közben inni is próbált. Olyan szívszorító látvány volt, hogy még Zsuzsa dühe is elpárolgott. Szeretettel arrébb simított egy tincset Heni arcából, hogy legalább a haja ne ússzon vodkás nyáltengerben.

Forrás: Shutterstock

- Te például tutira összevesztél tegnap a férjeddel - folytatta Heni zavartalanul, vádlón felém tartva a mutatóujját. - Ne tagadd! Forrt köztetek a levegő, mikor összefutottunk.

- Így igaz. De te meg ne tegyél úgy, mintha tizenkét éves kislány lennél, aki nem ismeri az életet! Minden kapcsolatban vannak veszekedések. A valóságban élünk, nem valami túlidealizált lányregényben. Attól, hogy a párok civakodnak időnként, még nem sütheted rá minden kapcsolatra, hogy szar. És mielőtt újra az edzést hoznád fel: miért lenne pótcselekvés? Kislánykorom óta imádok mozogni, ismersz!

- Oké, mondjuk, hogy igazad van. Térjünk rá Zsuzsára! Velük mi van? Ezt magyarázd meg!

- A francba, Heni! - háborodott fel Zsuzsa. - Komolyan akkora gond szerinted, hogy időnként csini képeket posztolok magamról a neten?

- Igen. Lejön belőle, hogy elégedetlen vagy a házasságoddal. Álságosan élteted a kapcsolatokat, miközben nálatok is gikszer van!

- Kicsim, Ákossal és velem semmi gond nincs. Ugyanolyan vonzónak látom őt, mint régen. Szeretem, még akkor is, ha néha morgós medve. Nem cserélném le senkire: sem fiatalabbra, sem szebbre, sem gazdagabbra. A posztolás... csak egy kis játék. Egyszerűen jólesik, hogy a férjemen kívül mások is szépnek találnak. Felteszek egy-egy csinosabb fotót, hogy lubickoljak kicsit az elismerésekben. Talán tényleg gyarló dolog, de ártalmatlan...

...Visszatérve a pasikra: ne hidd, hogy mindegyik félrelépne veled, csak mert elismerő tekintettel végigmustrál! Villog a szemük, persze. De a többségüknek olyan ez, mint nekem a net. Megerősítésre vágynak, hogy még mindig vonzóak. Szemeznek, kihúzzák magukat a büszkeségtől, ha visszanézel, de nagy részük sosem menne tovább ennél. Vannak becsületes férfiak. Csak ne add fel!

És akkor végre megtört a jég. Heni sírva a karomba dőlt:

- Ne haragudjatok... Csak olyan rohadtul fáj! De tudom, hogy igazatok van. Ígérem, nem válok férfigyűlölő perszónává, aki a macskáját szólítja szerelmemnek. De most egy kis időre van szükségem... Aztán összeszedem magam...

Greta May novellája

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.