munkahely Lippai Flóra beosztott hatalom főnök vezető munka rossz hangulat pokol
Dörmögő Dömötör, vagy tudsz te heti 8 napot is dolgozni? A választék hatalmas. De minden rosszban van valami jó: ezek a főnökök hatalmas motivációt adnak arra, hogy saját vállalkozást nyiss.

1. Nem volt gyerekszobája

Előfordulási hely: Középvezetők, csoportvezetők körében.

Kapott egy minimális hatalmat, és most azt hiszi, övé a világ. Napi tízszer meghallgatod, hogy ő a Boss, csak parancsoló üzemmódban tud működni. Már ha befér az arca egyáltalán az ajtón. Aztán ha jön az igazi főnök, fülét-farkát behúzza, és bársonyos hangon visszaismétli még a legnagyobb blődségeket is.

2. A barkochbázós

Előfordulási hely: Sajnos bárhol.

Elvárja, hogy már az első nap tudd a dolgodat, mintha legalábbis évek óta a cég szolgálatában állnál. Feladatot nem ad, de ha valamit rosszul végzel el (amire így azért elég nagy az esély), jön a lecseszés. Ha okulva ebből rákérdezel a következő instrukcióra, újabb letolás várható: ezt te miért nem tudod?

3. A kiskapus

Előfordulási hely: Kisebb cégek.

"Jaj, persze, bejelentünk, de csak 2 órára, nem baj? Azért így is lesz TB-d! A kasszába ne üss be légyszi mindent! Valamivel elszámolunk, valamivel nem. Sajnos a szerződésre még várni kell pár napot." A sor hosszan folytatható.

4. Az ideggyenge

Előfordulási hely: 10+ éve az adott szakmában dolgozók körében.

Egyszer valaki véletlen feltekerte nála a hangerőt, és úgy hagyta. Vigyázat! Az ordibáláshoz repkedő nyálcseppek is társulhatnak, amit a rutinosabbak már úgy kikerülnek, mint a labdát anno a kidobós játékban. Ne légy szívtelen, lepd meg a főnököd egy havi szanatórium bérlettel!

Forrás: Shutterstock

5. Övé az életed

Előfordulási hely: Bármely cégnél.

Bekészítetted estére a bort és a csipkés fehérneműt? Hát az ott is marad. A főnöködnek még pont segíteni kell ebben a projektben, pont van még egy ügyfél, ezt a pár megrendelést még pont le kéne zavarni. Az állítás duplán igaz, ha munkamániás: ekkor ugyanis neked sem lehet magánéleted.

+1 A rendes főnök

Előfordulási hely: Narnia, Roxfort, Középfölde.

Állítólag látták már a "Rendes Főnököt", de ezt eddig még semmilyen bizonyíték nem támasztotta alá. Kedves, meg tud dicsérni, és nem tekint rád árulóként, csak mert el merészelsz menni nyaralni egy hétre. Ő is dolgozik, és nem varrja a cég vezetését a nyakadba nettó 130 ezer Ft-ért.

Talán nem véletlenül váltunk manapság félévente munkahelyet. A jó főnököt pedig legalább annyira nem szabad elherdálni, mint egy jó párkapcsolatot; nem osztogatják minden sarkon.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.