magazin kibeszélő Ivanova Daniela megfelelési kényszer nőiesség igazi nő elvárások
Mindig is Nagybetűs Nő szerettem volna lenni. De még a mai napig lavírozom a különböző identitásaim között: a kényelmes ruhába bújó, kanapén tespedő "lustaság királynő" és a "hódító" énem között - aki minden báját bevetve rebegteti a szempilláját, ha meglát egy ígéretes jelöltet.

Van a munkamániás "év dolgozója" énem, aki ki sem lát a teendői közül, a "vihorászós tinilány", aki annyira szerelmes, hogy azt sem tudja, merre van arccal. Na, és ott van még a "konyhatündér" is, akire olykor hirtelen rátör a főzhetnék, és ő lesz Fördős Zé női verziója. De megtalálható az "utazó kalandor" és az "összetört szívű lúzer" szerep is a felhozatalban.

  • De mi és ki vagyok én valójában?
  • Vajon igazi nő vagyok?
  • És mit jelent egyáltalán, hogy "igazi nő?"

Peti cikkén felbuzdulva jöttek a gondolatok (ami pont arról szólt, hogy mitől is férfi a férfi). Kik vagyunk mi, csajok a mai világban? Karrierista törtetők, büszke családanyák, nagy csábítók? Mert bármelyik szerepbe is bújunk, valahogy mindegyikben találnak az emberek valami kivetnivalót...

Egy igazi nő sminkel!

Hát nem adsz magadra? Nem tanított meg édesanyád, hogy a szépet ki kell emelni? Pattanásos/aknés/pigmentfoltos a bőröd, legalább egy korrektort igazán feldobhatnál! Igénytelenség lvl2000...

Egy igazi nő természetesen is szép!

Nem fogadod el magad, csak álarcként viseled a sminkrétegeket. Nem félsz attól, hogy aki este még teljesen odáig volt érted, az reggel majd fel sem fog ismerni? Így biztos, hogy nem fogsz egy normális pasit sem összeszedni, igazán felvállalhatnád magadat a hibáiddal együtt!

Egy igazi nő összetartja a családot.

Attól, mert 21. századi nő vagy, még nem kéne elfelejtened, hogy anyaságra teremtett a Jóisten... Nagyon menő manapság ez a fene nagy önmegvalósítás, de egy nőnek otthon a helye, a tűzhely mellett!

Egy igazi nő dolgozik!

A régi időkben is kapálták a földet az asszonyok, ám közben felneveltek egy fél focicsapatnyi gyereket. Akkor a mai világban nehogy már otthon malmozz egész nap! Amíg ők iskolában vannak, simán bevállalhatsz minimum egy részmunkaidős állást. Manapság a multitasking a módi!

Forrás: Shutterstock

Egy igazi nő nem kapkod!

Ha első éjszaka odadobod magad valakinek, ne csodálkozz, ha többet soha nem keres! Legyen tartásod, méltóságod, harcoljanak meg érted! Liberális szemlélet ide vagy oda, örökérvényű mondás, hogy "Az a kulcs, ami minden lakatot kinyit, egy jó kulcs. Viszont az a lakat, amit minden kulcs kinyit, egy szar lakat." Ugye nem akarsz agyonhasznált lakat lenni? Neked nem lehet azt, amit a férfiaknak, fogadd el!

Egy igazi nő a saját szabályait követi.

Most mit szűzieskedsz itt, 2018-ban? Nem a középkorban élünk... Azzal kavarsz és fekszel le, akivel csak akarsz! Ezzel a konzervatív hozzáállással csak annyit fogsz elérni, hogy a kutya sem fog rád nézni, mert senki nem egy karót nyelt jégkirálynőt akar magának. Vénlány maradsz, szívem, ha nem veszed fel a mai ritmust, úgyhogy lassan meg is veheted az első kaparófát a jövőbeli macskakolóniádnak...

Egy igazi nő mindig független marad!

Persze, hogy a férfi az úr a háznál, de életed csak egy van, individuumod meg pláne. Attól, mert nő vagy, még nem kell alárendelned magad senkinek. Ha hagyod, hogy elnyomjanak a kapcsolatodban, örökre elveszíted önmagad, és majd 50 évesen ébredsz rá, hogy eddig nem is éltél.

Egy igazi nő tudja hol a helye.

A férfi hordja a nadrágot, nem te! Ezt nagyon gyorsan jegyezd meg! Fogadd el ezt az ősi szerepet, különben azon kapod majd magad, hogy egy papucsállatkát csináltál szerencsétlen párodból - aki ennek megfelelően fog viselkedni az ágyban is...

A konklúzió pedig, hogy semmi sem jó a népnek. Pont, mint a nyuszis viccben, ezért teljesen felesleges rágódni rajta. Lehetetlen mindenkinek megfelelni, és minél erősebben próbálkozol, annál inkább elveszel majd a nagy káoszban.

Pedig valójában csak az a lényeg, hogy a fejedben rend legyen. Tudod, az a fantasztikus a mai világban, hogy lehetsz bárki, aki csak lenni szeretnél! Úgyhogy legyél a magad szemében IGAZI NŐ,így, csupa nagybetűvel! Akinek pedig nem tetszik, tudjuk hova menjen... ;)

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.