párkapcsolat Greta May párkeresés kapcsolat hibák balszerencse sikertelen egyedül
A párkeresés nem mindig zökkenőmentes. Van, aki viszonylag hamar megtalálja az Igazit, és olyan is akad, aki akár hosszú éveken át hiába próbálkozik.

Persze, sok oka lehet annak, hogy egy kapcsolat nem jön össze. Ha azonban minden próbálkozásnál ugyanazokat a hibákat fedezed fel az éppen aktuális választottban, akkor ideje eltűnődnöd azon, nem te rontasz-e el valamit.

A pszichológusok szerint sokan esnek abba a hibába, hogy egész életükben ugyanazt a típust választják - és ezt még csak fel sem ismerik. Nekem is van olyan ismerősöm, aki azért vált el, mert a férje durván és tiszteletlenül bánt vele. A következő párjával azonban hamarosan ugyanabban a helyzetben találta magát.

Végül elkeseredésében szakemberhez fordult, akivel kiderítették, hogy tudat alatt egész életében a szülei - nem éppen harmonikus - párkapcsolatát másolta. És mivel gyerekként mást sem látott, minthogy az apja rendszeresen megalázta az anyját, felnőttként ösztönösen az ismerős minta megvalósítására törekedett.

Mert ezt ismerte, ebben érezte "otthon" magát. Hiába udvaroltak neki kedves és rendes férfiak - őket észre sem vette. Kizárólag a durva és arrogáns jelentkezők közül választott, akikkel újra tudta "játszani" a múltat.

Forrás: Shutterstock

Nemcsak a gyerekkori traumák, hanem a félelmek, szorongások és az önbizalomhiány is generálhat hasonló ismétléseket. Ha valaki például kóros önértékelési zavarban szenved, előfordulhat, hogy úgy próbálja kerülni a kudarcot, hogy folyton elérhetetlen emberekbe szeret bele. Olyan ez, mint egy csapda. Amíg nem jössz rá, hogy ugyanazokat a köröket futod, akárhányszor kezdesz új kapcsolatba, a kudarcaid mindig ismétlődni fognak.

A megoldás a tudatosságban, szükség esetén pedig a szakszerű segítség igénybevételében rejlik. Bár egyszerűbb másokat hibáztatni - megállapítva, hogy a világban csak hülye pasik/nők szaladgálnak -, egy alapos önvizsgálat sosem árthat.

Lehet, hogy tényleg csak szerencsétlen voltál az elmúlt években, de az is megeshet, hogy beleragadtál egy rossz mintába. Ha netán így van, azt jobb minél előbb felismerni, hogy a végére járhass a miérteknek, és kikeveredj az ördögi labirintusból.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.