magazin kibeszélő férfiasság párkeresés Herczeg Zsuzsa férfias udvarlás közönséges ismerkedés
Néhány pasi úgy képzeli, hogy a férfiasság egyik jele, ha alpári módon megbeszéli a haverjaival, mit is csinálna az előtte elhaladó - még csak nem is kihívóan öltözött - nőkkel...

Én eddig azt gondoltam, hogy nem ettől lesz férfi a férfi. Ha te is így hitted, akkor valószínűleg velem együtt időutazó vagy... Nos, üdv 2018-ban! Ma a nők egy része nem botránkozik meg azon, ha vadidegen férfiak ecsetelik, milyen szívesen vinnék őket ágyba, és ott mit tennének velük. Sőt, bóknak veszik! A férfiak többsége pedig egyenesen felháborodik - vagy nem érti, mi a probléma -, ha egy nőnek nem tetszik ez a fajta viselkedés.

Legalábbis erre a következtetésre jutottam egy poszt igencsak szépszámú kommentjei alapján. Ebben egy dolgozó lány panaszkodott arra, hogy munkatársai - még azok is, akik nősek, és gyerekük van - ilyen módon udvarolnak a csinos kolléganőknek.

Megdöbbenve olvastam a hölgynek írt kommenteket:

- Egy idősebb "úr" kifejezetten megfeddte a posztolót - szerinte ő csak irigykedik azokra a nőkre, akiknek ilyen "bókok" jutnak.

- Voltak nők, akik egyszerűen azt tanácsolták, hogy alkalmazkodjon, és engedje el a füle mellett a sértő mondatokat. Mert hát a férfiak genetikailag kódolva vannak erre, és ez hozzátartozik a férfias viselkedéshez.

- Mások azt írták neki, hogy ne menjen a férfi munkatársai közé. Érdekes tanács, amikor velük dolgozik... Na, de erre is megvolt a megoldás: váltson munkahelyet! (Hát ezen aztán teljesen elképedtem. Komolyan ez ma a norma: ami nem normális, az a normális?)

- Olyan is volt, aki szerint az egészhez az égegyadta világon semmi köze sincs, hiszen nem rá tettek megjegyzéseket. És amúgy se szóljon bele a férfiak dolgába.

- "Teherbe esik tőle? Nem? Hát akkor?" - kérdezte egy másik - szintén férfi - kommentelő.

- Egy férfi pedig azt sem értette, mi a probléma. "Bolhából elefántot" - mondta. Merthogy szerinte ők, pasik, azt gondolnak, amit akarnak...

Forrás: Shutterstock

Na, igen - válaszolom én erre -, de nem biztos, hogy ez mindenkit érdekel. Vajon mit szólnának az ilyen férfiak, ha mi, nők, mondjuk hangosan ecsetelni kezdenénk egyes városi legendákat, amikor egy átlagosnál kisebb tenyerű pasi halad el mellettünk? Mert ugye közismert a kéz és a férfiasság mérete közötti összefüggés...

Az sem megfelelő érv a közönséges viselkedés mellett, hogy a férfiak genetikailag így vannak kódolva. Ugyan miért? Talán így születnek? Olyan ez, mint amikor a génekkel magyarázzák a megcsalást, pedig az is csupán elhatározás kérdése. Nem hinném, hogy a pasik már csecsemőkorukban rögtön ilyesfajta mondatokkal sírnának fel egy csinos ápolónő láttán...

Ezek csupán tanult viselkedésformák. És kitől tanulják? Hát apáiktól és anyáiktól. De hova tart a világ, ha a nők egy része már nemcsak elfogadja ezt a magatartást, hanem még ő maga is arra tanítja a porontyát, hogy így kell bánni a nőkkel?

Szerencsére mindezek ellenére a férfiakra is igaz az állítás: minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. Azaz, bár léteznek közönséges férfiak, ez nem jelenti azt, hogy mindegyik ilyen. Remélhetőleg a normális pasik maradnak többségben...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.