szerelem kibeszélő ég magazin párkapcsolat csillagok Ferencz Gabriella múlt jövő térkép
Nem tudtam, hogy keresek valamit, ahogyan azt sem, hogy hiányzol. Mert nem ismertelek, csak az égboltot, ahol ezer csillag mutat utat hajósoknak, eltévedt vándoroknak. Egyik sem voltam, mégis sokszor néztem fel az esti égre...

Millió fénylő pontot láttam, melyekről tudtam, hogy bár aprónak látszanak, de hatalmasak. Közel vannak, mégis távoliak. Választ vártam, holott még kérdést sem tettem fel, de éreztem, hogy egyszer majd úgy nézek fel rájuk, hogy te már a szívemben leszel.

Nappal volt, mikor találkoztunk, és ha csillagot nem is láttunk, egymás szemében a hirtelen felgyúlt szikrát igen. Talán pont ez volt az a jel, amivel tudtomra adta a világ, hogy te vagy az, aki miatt vágyakozón pillantottam az égre. Te, és senki más. Bennem vagy, és mindig is ott voltál - a múltamban éppúgy, ahogyan a jövőmben.

Magam sem értem, sok év telt el, ám a szerelem mégsem múlt el. Voltunk, vagyunk, vagyunk, és leszünk. Mindig. Közel, távol, távolabb - de csak kilométerekben számolva. Mert a szikra, ami nappal is csillagként tündökölt a szemünkben, örökre ott marad. Szeretlek, és tudom, hogy te is engem.

Forrás: Shutterstock

Többször elengedtelek, majd újra vissza az életembe, mert éreztem, hogy nélküled szürke minden.
Kérdéseim továbbra is kimondatlanok, válaszokat mégis kapok. Mert felnézek az esti csillagos égre, és kémlelek: régen térkép után, máskor labirintusból kivezető utat kerestem, most már csak a szépségében és végtelenségében gyönyörködöm. Már tudom, hogy nem kell feltennem a kérdést, mégis megkapom a választ, és kérés nélkül a kincset. Mert mindkettő te vagy nekem.

A csillagokat néha eltakarja egy felhő, így látok belőled is egyszer többet, máskor kevesebbet. De tudom, hogy ott vagy - három nap vagy két hónap kihagyás után is. Mert a hallgatás nem azt jelenti, hogy nincs mondanivalónk, ettől még nem változott semmi, hiszen ugyanazt akarjuk: szeretni, ölelni, figyelni, beszélni.

Velem vagy, és én veled, nem kell kézfogás, képkeretben képek, csak két ember: te meg én, mi. Összeköt minket minden egyes szó, és a mögötte rejlő érzelmek. Meg a múltunk és a végtelen jövő. Vagyunk, és csak ez számít - egymásnak és a világnak. Nevetünk örömünkben, összebújunk szerelemben. Nem kell szó, csak a csillagos égbolt, mely fölöttünk rajzolja a közös utat.

Ferencz Gabriella

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.